Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Артист Львівського балету відповів на докори щодо сепаратизму

П'ятниця, 19 січня 2018, 13:04

Артист Львівського театру опери й балету Микола Санжаревський себе поплічником сепаратистів не вважає і каже, що збирати кошти для жителів Донбасу давно перестав.

Після спілкування зі Службою безпеки України та обшуку він погодився поговорити з журналістами Zaxid.net.

Працівник балету визнав, що у 2014 році модерував у соцмережах "одну з другорядних сторінок Антимайдану", а в своїх постах "критикував дії окремих політиків".

Санжаревський каже, що коли почалась війна на Донбасі, співчував місцевому населенню – і збирав кошти для цивільного населення, зокрема дітей.

"Але я зрозумів, що інші люди можуть використати їх за іншим призначенням – і зупинив цю діяльність. Звернувся до WebMoney з запитом на закриття тих гаманців", – розповів артист.

Те, що вихованці його балетної школи на конкурсі в Білорусі виступали на одній сцені із представниками з окупованих територій Донеччини – і там був прапор самопроголошеної "ДНР", – Санжаревський прокоментував так:

"Про те, що там беруть представники псевдодержавного утворення "ДНР" ми взнали за декілька годин до виїзду".

У коментарі "Радіо Свобода" Санжаревський також говорив, що тоді радилися з батьками дітей і вирішили все ж поїхати, бо діти довго готувались, а спортсмени "відстоюють честь країни".

Артист пояснив, що закинув свою діяльність у соцмережах і сфокусувався на проектах, які, в перспективі, можуть сприяти реінтеграції Донбасу:

"Сама концепція проектів полягала в тому, щоб створити комфортні умови для дитини, для прикладу російськомовної зі східних областей, яка, потрапляючи до викладачів україномовних, розуміла, що її люблять, так само і до дитини із західних регіонів України, якщо потрапить до російськомовного викладача, то з повагою ставитимуться до неї".

"Наша організація створила школи балету. Тут у Львові навчаються діти біженців, переселенців, звісно, і львів’яни", – наголошував він.

Санжаревський також казав, що 4 роки тому був проти різкого переходу до євроінтеграції, але потім зрозумів, що помилявся.

Балерун наголошував, що після нової хвилі скандалу сам звернувся до СБУ для перевірки, "добровільно видав усі електронні засоби, зокрема ноутбуки і документацію" – і тепер треба чекати результатів експертизи.

"В світі мистецтва доволі сильна конкуренція. 10 проектів за 3 роки – не кожна організація за все своє життя робить. Я вважаю, що є люди, яким я заважаю з точки зору професійної діяльності. Я не маю гарантій, але є думки й такі чутки. 25 лютого має відбутись новий проект "Юні зірки балету топ-100", такого немає в Україні", – казав він.

Як відомо, 16 січня у помешканні Миколи Санжаревського провели обшук через підозру у сприянні діяльності терористичної організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування