Нападнику на відділення "Укрпошти" проводять психіатричну експертизу

П'ятниця, 26 січня 2018, 14:04

Якщо експертиза підтвердить особливості психічного стану харків'янина, який 30 грудня захопив заручників у відділенні зв'язку "Укрпошти", його відправлять на лікування у спецустанову.

Про це сказав в інтерв'ю харківському телеканалу ОТБ начальник ГУ Нацполіції у Харківській області Олег Бех, повідомляє 26 січня "Укрінформ".

"Експерти досліджують психічний стан Володимира Безуха, підозрюваного у захопленні заручників у приміщенні відділення зв'язку "Укрпошти". Стаціонарні експертизи проводяться у Дніпропетровській області й тривають не менше 30 діб", – сказав Бех.

"Якщо суд визнає його винним і буде підтверджено, що він має відповідні психічні проблеми, до нього застосують заходи медичного характеру, утримання, лікування у спецустанові", – зазначив він.

За словами представника поліції, на місці злочину поліції знадобилося багато часу, щоб вступити в контакт з Безухом.

"Нам вдалося переконати його відпустити дітей, встановити його особу ще до звільнення заручників. Ми запросили його батька, його психолога, його близького друга. Ми взнали його приблизний діагноз, спосіб життя, провели обшук в його будинку", – розповів Бех.

"Встановили, що у нього не було вибухових речовин, знайшли деякі предмети рослинного походження, які направили на експертизу. І мати, і батько повідомили, що він веде відлюдний спосіб життя, зловживає спиртним, можливо, наркотиками. Тоді ж було прийнято рішення вести переговори і не ліквідовувати його", – зазначив поліцейський.

Як відомо,  31 грудня суд обрав запобіжний захід Володимиру Безуху, який захопив заручників у відділенні "Укрпошти" у Харкові -  тримання під вартою на 60 діб без можливості внесення застави.

На суді Безух заявив, що не шкодує про свої дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...