Розенко анонсував прем'єру фільму про Петлюру цього року

Понеділок, 29 січня 2018, 08:17

В Україні 2018 року, крім прем'єри фільму "Крути 1918", очікується ще один патріотичний фільм – про Симона Петлюру. 

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко під час урочистостей, що відбулися біля Меморіалу пам'яті Героїв Крут на Чернігівщині 28 січня, повідомляє "Укрінформ".

"Пам'ять Героїв Крут ми хочемо увічнити в історії не лише через монументи. Ми з нетерпінням чекаємо в цьому році на прем'єру художнього фільму про Героїв Крут", – сказав він.

"Я переконаний, що цей фільм стане в один ряд із такими фільмами, як "Кіборги", який зібрав величезну аудиторію в цілому по Україні. Я переконаний, що він буде перекладений іноземними мовами та показаний по всьому світу", – додав Розенко.

"В цьому році ми очікуємо і прем'єру художнього фільму про Симона Петлюру – "Таємні щоденники Симона Петлюри". Це означає, що держава особливо звертає увагу на розвиток військово-патріотичного виховання в Україні. І так буде й надалі", – уточнив віце-прем'єр.

Він вважає, що юнаки, які 1918 року загинули біля станції Крути, подали приклад усім – політикам, воїнам, волонтерам, нинішньому поколінню молоді.

Раніше президент Петро Порошенко заявив: "Збільшивши державне фінансування кінематографу, ми заклали основи для того, щоб робити за рік понад 120 фільмів".

Цьогоріч у прокат вийде історичний фільм "Крути 1918. Захист". Це перший повнометражний фільм про легендарний бій студентів із більшовиками. Зйомки картини вже завершилися. Прем'єра в Україні запланована на 6 грудня 2018 року.

Про фільм "Таємний щоденник Симона Петлюри" більше читайте на "Історичній правді". Роботу над ним планували завершити до кінця 2017 року.

Симон Петлюра – український державний, військовий і політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик. У 1917 році він був генеральним секретарем із військових справ Української Центральної Ради, у 1918-му – головним отаманом військ Української Народної Республіки, у 1919-1920 роках – головою Директорії УНР

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування