Луценко розповів, яким має бути антикорупційний суд в Україні

Вівторок, 30 січня 2018, 14:21

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у складі антикорупційного суду має бути не менше 50 суддів.

Про це він сказав під час свого візиту до керівних інституцій Євросоюзу у Брюсселі, повідомляє "Укрінформ".

"Щодо антикорупційного суду - так це зараз питання номер один. Я думаю, що це чи не останній шанс задати швидкі темпи для антикорупційних розслідувань... Тому антикорупційний суд має бути створений. Є єдина проблема, на якій я чітко акцентую: це має бути незалежний суд. А значить – не менше 50 суддів", - заявив генпрокурор.

За його словами, це забезпечить швидкі, ефективні та незалежні умови для боротьби з корупцією.

Він додав, що суд у складі 3-4 суддів стане закритою кастою, позбавленою громадського контролю.

Луценко також зазначив, що юрисдикція антикорупційного суду повинна бути зосереджена на результатах діяльності Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Як політично призначений генпрокурор (сподіваюся, останній у такій якості), я дуже зацікавлений, щоб демонструвати спільні результати. Усі наші результати мають бути доповнені результатами НАБУ", - сказав він

Раніше повідомлялося, що 22 грудня проект закону про Вищий антикорупційний суд від президента Петра Порошенка зареєстровано у Верховній Раді.

ПІзніше Міжнародний валютний фонд повідомив українській владі, що ухвалення президентського законопроекту про Антикорупційний суд у його нинішній редакції означатиме порушення Києвом зобов’язань перед міжнародними партнерами.

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що Антикорупційний суд в Україні необхідно створити терміново.

Читайте також: "Антикорупційний суд: яких маніпуляцій чекати від президента" та  "Компроміс або смерть. Чи може влада виконати вимоги протестів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування