У Білорусі за минулий рік винесли 5 смертних вироків

Середа, 31 січня 2018, 13:07

Білоруські суди в минулому році винесли п'ять смертних вироків і три вироки про довічне ув'язнення.

Про це на прес-конференції в Мінську 31 січня заявив перший заступник голови Верховного суду Білорусі Валерій Калінкович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"До виняткової міри покарання – п'ять, до довічного ув'язнення – три (засуджено людини в 2017 році – ред.)", - сказав Калінкович.

Він додав, що в Білорусі є дві міри виняткового покарання – довічне ув'язнення і смертна кара.

Смертні вироки винесли могильовським "чорним ріелторам" Сергію Бережному і Ігорю Гершанкову, жителю Наровлі Олексію Міхалені (за вбивство двох літніх людей), Віктору Льотову (три вбивства, в тому числі, вбивство сусіда по камері).

П'ятий смертник, за даними tut.by, 40-річний Кирило Козачок (вбивство двох власних дітей). Вирок був винесений 28 грудня 2016 року, але набув чинності вже в 2017 році.

Про приведення у виконання цих вироків на даний момент не повідомлялося.

За даними DW.com, в цьому році суд Білорусі виніс два смертних вироки – Олександру Жильнікову і В'ячеславу Сухарку з Мінська за три вбивства. 

 
інфографіка  tut.by 

Як відомо, Білорусь залишається єдиною країною в Європі і на просторі СНД, де зберігається смертна кара, яка відповідно до Конституції застосовується як виняткова міра покарання за особливо тяжкі злочини.

Вирок суду приводиться у виконання через розстріл.

Родичам смертників, як правило, не повідомляють про розстріл і не надають останнє побачення перед стратою.

Відповідно до білоруського законодавства, тіла розстріляних не видаються родичам для поховання, а місце їх поховання не повідомляється.

У 2016 році в Білорусії були приведені у виконання чотири смертних вироки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування