Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще два американських радники приїдуть до України цього року

Вівторок, 13 лютого 2018, 10:19

Ще два радники з США прибудуть до України в поточному році, повідомив іноземний радник Міністерства оборони України від США Стівен Сильверштейн.

"Ми хочемо направити до України радників із кібербезпеки і стратегічних комунікацій", – сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми уважно вивчаємо Оборонний стратегічний бюлетень, щоб побачити, яка сфера ще не прикрита радником ... Спеціаліст з кібербезпеки вкрай необхідний через високу активність агресора. Ми зараз у процесі пошуку такого радника. Це велика інвестиція в людський ресурс", – повідомив Сильверштейн.

Він розповів, що нещодавно до України зі США прибув старший стратегічний радник, його завдання – забезпечити координацію всього процесу оборонної реформи.

"Уже відбулася його зустріч із генералом Петренком (заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко – ред.)", – сказав Сильверштейн.

На запитання про допомогу у вигляді озброєння та військової техніки він відповів: "Я б не хотів говорити про озброєння, тому що не хочу давати ворогам додаткової інформації".

"Моє серце з Україною і не хочу нашкодити. Але я впевнений, що США дуже цінують Україну як партнера, знають правдиву історію України", – додав радник Міноборони від США.

"Міністр Меттіс заявляв, що вірить у зусилля міністра (оборони Степана) Полторака", – додав Сильверштейн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування