АРМА просить військову прокуратуру допомогти з "Гулівером"

Середа, 14 лютого 2018, 15:08

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними злочинним шляхом, просить прокуратуру втрутитися в ситуацію з приміщеннями київського комплексу "Гулівер".

Відповідний лист, спрямований до Головної військової прокуратури Генпрокуратури 14 лютого, є в розпорядженні "Української правди".

У ньому зазначається, що 28 вересня 2017 року Печерський райсуд Києва у справі про злочинне угрупування Віктора Януковича та його оточення ухвалив передати приміщення на 31-33 поверхах "Гулівера" (Спортивна 1-а) площею 1560,7 м кв, 1560,3 м кв та 1339,9 м кв в управління Нацагентства з розшуку й управління активами корупціонерів (АРМА).  

А 31 січня 2018 року Печерський суд передав АРМА і нежиле приміщення на 1 поверсі торгово-офісного комплексу площею 381,3 м кв, арештоване раніше.

Оскільки вироки суду не було виконано, 8 лютого правоохоронці забезпечили доступ до приміщень, які передали АРМА. Але того ж дня невідомі штурмували їх, а охорона "Гулівера" відмовилася піднімати правоохоронців, тож вони йшли на 31 поверх пішки.

У цей час нападники, як вказує АРМА, вели за собою представників ТОВ "Юнісон Груп", пов'язаного з Олександром Клименком.

13 лютого управитель – ТОВ "Бізнес-центр "Навігатор" – повідомив, що вхід на 32 та 33 поверхи "Гулівера" заблоковано, як і ліфти, усі комунікації там відключено, а представникам управителя погрожують "фізичною розправою".

За даними АРМА, у передані їй приміщення щодоби вдираються групи чоловіків у камуфляжі й "псують меблі, будують із них барикади, влаштовують бійки з працівниками охоронної фірми управителя".  

Приміщення у
Приміщення у "Гулівері"
 

Нацагентство просить Головну військову прокуратуру ГПУ невідкладно вжити заходи, аби допомогти АРМА у "наведенні порядку" на 31, 32 та 33 поверхах торгово-офісного комплексу і забезпечити виконання рішень Печерського суду щодо згаданих приміщень.

Джерела, посвячені у ситуацію, надали "Українській правді" фотографії приміщень "Гулівера", щодо яких розгорівся конфлікт.

 

Як відомо, в частині спірних приміщень розташовувалася редакція газети "Вести".

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування