Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов каже, що екс-командувач ЗСУ збрехав у суді

Четвер, 15 лютого 2018, 16:32

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляє, що начальник Генштабу ЗСУ у 2014 році Володимир Замана збрехав, коли свідчив у суді 8 лютого у справі про держзраду Януковича.

Про це він сказав, відповідаючи на питання захисту, чому він, будучи в.о. президента у 2014 році, не підтримав пропозицію Замани про проведення наступальний дій для захисту Криму.

"Хочу проінформувати, що, на великий жаль, пан Замана дезінформував суд з цього приводу", - сказав Турчинов.

"Ніяких пропозицій до мене особисто не надходило. Ніяких доповідних, рапортів тощо – це можна легко перевірити по книгах реєстрації – від пана Замани не надходило", - підкреслив секретар РНБО.

Він додав, що саме Замана, який був "керівником ЗСУ фактично за Януковича, ніс повну відповідальність за їх розвал".

"Щоб довести, що це брехня, я передивився – мені там стало цікаво, коли я  це прочитав – з мокрими штанами сидів Замана, як ви сидите зараз, і боявся рот розкрити. Як і багато інших "героїв", які сьогодні розповідають про свій героїзм", - сказав Турчинов.

"Пан Замана розказав, що виступав у ВР. Я захопив засвідчену копію стенограми ВР, де слова за Крим пан Замана не сказав. Так само, як він не висловлювався з цього питання в інших умовах і за інших обставин", - додав він.

За його словами, якби дійсно були герої, "які заявляли, що вони щось там хотіли рятувати", то "я б їх першими відправив на чолі з тим, хто готовий воювати, у Крим", але їх насправді тоді не було.

"А сьогодні вони розповідають в інтерв’ю і навіть суду брехню, яку не може підтвердити жодний документ", - сказав Турчинов.

Він передав копію стенограми засідання ВР від 28 лютого 2014 року.

"Щоб ви оцінили об’єктивність показань пана Замани", - підсумував Турчинов.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування