Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США закликали РФ припинити підтримку Асада через його звірства у Східній Гуті

Середа, 21 лютого 2018, 02:48

Офіційний Вашингтон висловив серйозну стурбованість у зв'язку з тим, що сили Асада винищують мирне населення в Східній Гуті й закликав Росію припинити будь-яку підтримку кривавого режиму.

З відповідною заявою виступила речниця Державного департаменту США Гезер Науерт, передає Укрінформ.

"Сполучені Штати глибоко занепокоєні ескалацією насильства в передмісті Дамаска – Східна Гута", - заявила Науерт.

Вона закликала всі сторони дотримуватися безумовної деескалації насильства.

"Росія повинна припинити підтримку режиму Асада та його союзників. Вони несуть відповідальність за напади та загострення гуманітарної ситуації у Східній Гуті",- підкреслила представник Держдепу.

Науерт зауважила, що повітряні удари сил режиму Асада і його союзників наносяться безпосередньо по цивільній інфраструктурі, у тому числі по лікарнях.

"За останні 48 годин загинули більше сотні цивільних людей", - зазначила вона.

Водночас, за її словами, стрімко зростає кількість людей, що потребують негайної евакуації й медичної допомоги. За попередніми оцінками, таких людей нараховується вже більше тисячі.

"Тактика режиму Асада щодо облоги та зморення голодом створює гуманітарну катастрофу", - наголосила Науерт.

За її словами, Сполучені Штати підтримують вимогу ООН щодо тривалого припинення вогню, щоб дати доступ гуманітарної допомоги, а також проведення термінової медичної евакуації мирних мешканців Східної Гути.

"Припинення вогню повинно розпочатися вже зараз, і всім, хто потребує негайної допомоги, потрібно дати негайну змогу евакуюватися", - заявила офіційний представник Державного департаменту США.

Як повідомлялось, за даними правозахисної організації "Сирійська наглядова рада з прав людини" (SOHR), у ​​Східній Гуті урядові сили Сирії протягом 48 годин вбили 250 осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування