Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Батьківщині" кажуть, що Тимошенко нічого не приховує про чоловіка

П'ятниця, 23 лютого 2018, 14:52

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко ніколи не приховувала доходи свого чоловіка Олександра Тимошенка.

Про це заявили у прес-службі партії.

"Юлія Тимошенко ніколи не приховувала, що її чоловік має бізнес, отримує доходи та працює у Чеській республіці. Усі також пам’ятають, що за часів Януковича Олександр Тимошенко був змушений отримати політичний притулок в Чехії та проводив правозахисну діяльність з території цієї країни", - йдеться у заяві.

У прес-службі зазначають, що у деклараціях Тимошенко за 2015-2016 роки відображені всі дані щодо її чоловіка, включаючи його доходи, отримані з території Чеської республіки.

"Олександр Тимошенко дійсно є членом Громадської організації "Батьківщина Прага", яка згадується у розслідуванні "Бігус.інфо". До того ж чинне українське законодавство не передбачає необхідності для родичів політиків вказувати, членами чи засновниками яких громадських організацій вони є", - сказано у повідомленні.

Там зазначили, що жодних доходів від цієї організації Олександр Тимошенко ніколи не отримував і отримувати не міг.

"Щодо іншої компанії, яка згадувалась журналістами, необхідно зазначити, що Олександр Тимошенко не є ані засновником, ані власником, ані бенефіціаром цієї компанії, а також не отримував доходу від цієї компанії, а відтак, відповідно до українського законодавства, відомості про цю компанію не зазначаються в деклараці", - заявили у прес-службі.

Також там додали, що відомості про цю компанію є публічними та перебувають в публічному реєстрі підприємств Чеської республіки та ніколи не приховувались Олександром Тимошенком.

"Одна з адрес, зазначених у розслідуванні, є адресою квартири, в якій Олександр Тимошенко жив раніше, але припинив нею користуватися до періоду декларування. За іншою адресою розташований будинок, який не перебуває у власності Олександра Тимошенка", - прокоментували журналістське розслідування у Тимошенко.

"Зазначимо, що у розслідуванні "Бігус.інфо" не йдеться про жодне приховування доходів. Йдеться про відомості, які не стосуються отриманих доходів і щодо яких українське законодавство не висуває чітких вимог про декларування", - заявили у прес-службі.

Також зазначили, що автори розслідування не зверталися за коментарями ані до прес-секретаря Юлії Тимошенко, ані до прес-служби партії "Батьківщина".

Раніше повідомлялося, що лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не вказує в деклараціях повні відомості про бізнес свого чоловіка Олександра Тимошенка та його чеські прописки.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...