Прикордонники знайшли на Донбасі квиток військового з РФ

П'ятниця, 23 лютого 2018, 16:21
Прикордонники знайшли на Донбасі квиток військового з РФ

Співробітники Державної прикордонної служби на одній із позицій бойовиків окупованих районів Донецької області виявили військовий квиток військовослужбовця, який проходить службу за контрактом у збройних силах РФ.

Про це повідомляє прес-служба ДПС.

Зазначається, що у ході проведення контрдиверсійних заходів на одній із позицій бойовиків ОРДО на Маріупольському напрямку було виявлено військовий квиток діючого російського військовослужбовця.

Повідомляється, що у подальшому отримані дані були задокументовані і підтверджені.

"Таким чином даний факт вкотре доводить, що військовий підрозділ РФ бере участь у бойових діях на тимчасово окупованій території Донецької області. А отже - і вище військове керівництво Російської Федерації, віддавши наказ про участь вказаного російського підрозділу у бойових діях на тимчасово окупованій території Донецької області, здійснює дії, спрямовані на ведення агресивних військових дій проти народу України", - заявили у Держприкордонслужбі.

 
 

Там додали, що за даним фактом, що має ознаки кримінального правопорушення (ч. 2 ст. 437 КК України (Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни), підготовлено та направлено повідомлення до слідчого відділу Генеральної прокуратури України з метою документування участі присутності військових підрозділів РФ у конфлікті на сході України.

Раніше повідомлялося, що 22 лютого близько двох сотень російських військових прибули на окупований Донбас з гуманітарним вантажем.

Як відомо, Росія заперечує присутність своїх військовослужбовців серед бойовиків ОРДЛО.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування