Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зятю Трампа обмежили доступ до держтаємниці

Середа, 28 лютого 2018, 08:44

Зять і старший помічник Дональда Трампа Джаред Кушнер втратив свій дозвіл на доступ до низки державних секретних документів.

Про це повідомляє AFP news agency в Twitter.

Інформацію про те, що 37-річний помічник Білого дому більше не зможе отримати доступ до найбільш секретних документів Америки, підтвердили два джерела. 

Білий дім і сам президент відмовилися коментувати таке рішення, але чиновники наполягали на тому, що це рішення не вплине на роль Кушнера.

Як зазначає видання Politico, рівень допуску Кушнера до держтаємниці знижений з "надсекретного" (Sensitive Compartmented Information) до "секретного".

Повідомляється, що таке рішення було прийнято не тільки по відношенню до Кушнера – всі помічники Білого дому, які мали тимчасовий дозвіл на доступ до секретів найвищого рівня, в п'ятницю були проінформовані, що їх дозволи будуть знижені до рівня "секретно".

Абревіатура SCI означає чутливу інформацію, яка повинна дуже добре охоронятися.

Кушнер мав тимчасовий допуск до цієї інформації. 

Надати постійний допуск Кушнеру до надсекретних документів може президент США. Однак Трамп сказав, що остаточне рішення в цьому питанні прийматиме глава апарату Білого дому Джон Келлі.

"Я дозволю генералу Келлі прийняти таке рішення. Не сумніваюся, що він прийме правильне рішення", - сказав Трамп журналістам.

Представник Білого дому Сара Сандерс заявила, що Кушнер продовжить грати важливу роль в адміністрації, незважаючи на рішення щодо обмеження його допуску.

Однак, за даними AFP news agency, обмеження доступу Кушнера до надсекретної інформації може вплинути на його здатність вести переговори щодо миру на Близькому сході.

Відзначається також, що під питанням залишається рівень доступу до надсекретних документів дочки Трампа і дружини Кушнера Іванки Трамп.

Як відомо, Кушнер є одним із головних радників Дональда Трампа, опікується миром на Близькому Сході.

Кушнер також був присутній на суперечливій зустрічі з кількома росіянами під час кампанії 2016 року, мету якої зараз розслідує спецпрокурор Роберт Мюллер в рамках розслідування втручання РФ у вибори.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування