Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В анексованому Криму судять активіста за публікацію у соцмережах

Середа, 28 лютого 2018, 09:38

Прокурор в окупованій Феодосії запросив три роки умовно і заборону займатися публічною діяльністю кримськотатарському активісту Сулейману Кадирову, якого звинувачують у публічних закликах "до порушення територіальної цілісності РФ".

Про це повідомляють "Крим.Реаліі".

Зазначається, що перед початком судового засідання суддя Анастасія Шаповал долучила до матеріалів справи всі надані стороною захисту резолюції Радбезу ООН і органів Євросоюзу, що підтверджують українську приналежність Криму і оцінюють дії Росії навесні 2014 року, як незаконну анексію півострова.

Також повідомляється, що до матеріалів справи було долучено Будапештський меморандум, про гарантії територіальної цілісності України, а також договір України і Росії про кордони, згідно з яким межа проходить по Керченській протоці.

При цьому суддя не стала долучати до матеріалів справи повідомлення у ЗМІ із заявами кандидата в президенти РФ Ксенії Собчак про приналежність Криму.

Як відомо, 5 жовтня 2016 року російські силовики обшукали будинок кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова.

Пізніше Кадирова звинуватили в закликах до невизнання кордонів Росії і підтримки громадського об'єднання "Аскер".

Підставою для цього послужила публікація відео в соціальних мережах з його підписом: "Я, Сулейман Кадиров, згоден: Крим - це Україна. Завжди таким був і буде. Дякую автору за відео. Підтримую".

Кримінальну справу стосовно Кадирова порушили 11 жовтня 2016 року. У квітні 2017 року російська служба з фінансового моніторингу внесла Кадирова до переліку екстремістів і терористів.

Сам Кадиров стверджує, що кримінальна справа - це провокація спецслужб у відповідь на його активну громадянську позицію і правозахисну діяльність.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...