Не цукор – Порошенко запросив журналістку подивитися, як живе

Середа, 28 лютого 2018, 15:16

Президент Петро Порошенко запросив журналістку провести з ним один день і подивитися, як він живе.

Про це він сказав на прес-конференції 28 лютого, відповідаючи на питання, як це бути президентом-олігархом у країні, де люди виживають.

"Я не хочу обговорювати своє життя, але повірте мені, воно не цукор. Вам цікаво – я запрошую. Вас особисто провести день зі мною. Прошу. Вважайте, що домовились. Я впевнений, що ви зміните думку", - сказав Порошенко.

Він також додав, що готовий прозвітувати, що йому вдалося зробити за ці 3 роки.

"Я не хочу посилатися на, наприклад, на Хюга Мінгареллі, який каже: "хто не бачить реформ в Україні – він сказав по-іншому, але, м’яко кажучи, – той не об’єктивний". Проїдьте, будь ласка, подивіться… Ключова позиція, дорогенька моя, ми маємо змінити з вами країну", - сказав Порошенко

Він додав, що за час президентства збіднів.

"Можу наголосити, що, коли я обирався президентом, мої статки були набагато більші, ніж зараз. Я єдиний президент, який має цю динаміку", - сказав глава держави.

Він також розповів, що зробив багато ("олігархи нарешті почали платити податки, які вони не платили, державні підприємства починають працювати на державу"), але бачить і проблеми.

"Я не ношу рожеві окуляри, дорога моя, я особисто бачу всі проблеми країни. Якщо ми робимо сьогодні об’єктивне висвітлення – то чуємо дві точки зору, якщо ми даємо оцінки – це політичні процеси – це ваше право, я його поважаю", - підсумував Порошенко.

Як відомо, подібне питання на прес-конференції глави держави ставили у 2011 році на той час президенту Віктору Януковичу.

Янукович, який тоді розбудовував "Межигір'я", орендував дорогий вертоліт за мільйон доларів у фірми, що контролювалася його сином, сказав, що має "дуже мало маю часу для насолоди, дуже мало"

Як відомо, Порошенко на початку 2018 року таємно відпочивав на Мальдівах.

Зазначалося, Порошенко летів на приватному літаку разом із 7 пасажирами. Вони, ймовірно, не проходили паспортний контроль та летіли під іншими іменами. За підрахунками журналістів, президент витратив на відпустку щонайменше 500 тисяч доларів.

Коли це спливло, в його адміністрації запевнили, що глава держави оплатив цю мандрівку власними коштами.

Управління державної охорони не розкриває, чи забезпечували його співробітники охорону Петра Порошенка під час його відпочинку на Мальдівських островах з 1 до 8 січня.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування