Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Канада не битиме по Сирії, а Британія може вдарити з Кіпру

Четвер, 12 квітня 2018, 09:27

Канадські війська не братимуть участі у можливій збройній операції проти сирійського режиму.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо в інтерв'ю Radio-Canada, повідомляє "Укрінформ".

"Ми не розглядаємо можливість нашої присутності у Сирії", – сказав Трюдо.

Він нагадав, що канадські військові проводять операції на півночі Іраку та в Латвії і в майбутньому відправляться також у Малі.

"У Сирії ми надаємо гуманітарну допомогу, працюємо на політичному та дипломатичному фронтах, аби спробувати знайти вирішення конфлікту", – заявив голова уряду Канади.

Між тим, джерело The Times повідомило, що Великобританія готується до завдання ударів по Сирії і її літаки на військовій базі на Кіпрі приведено в повну боєготовність.

"Наші літаки вже виведені на злітно-посадочні смуги в Акротірі. Ми готові", – заявило джерело видання, цитує УНІАН.

На авіабазі Британії на півдні острова зараз перебувають 8 винищувачів-бомбардувальників Panavia Tornado, оснащених крилатими ракетами. Ще 6 літаків, оснащених ракетами класу "повітря-повітря" можуть вести їхнє прикриття.

Тим часом до берегів Сирії рухаються кораблі британського ВМФ. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей розпорядилася перемістити британські підводні човни ближче до Сирії – на відстань ракетного пострілу.

Авіакомпанія Kuwait Airways із 12 квітня припинила польоти в столицю Лівану Бейрут, повідомила авіакомпанія у Twitter.

Так вирішили на тлі попереджень влади грецької громади Кіпру про ймовірні загрози безпеки польотів через повітряний простір Лівану.

Європейська організація з безпеки повітряної навігації 11 квітня попередила авіакомпанії про можливість завдання авіаударів по Сирії, зазначає агентство "Анадолу".

"Євроконтроль" рекомендував усім авіакомпаніям посилити контроль над польотами в Східному Середземномор'ї через можливе завдання ударів ракетами "повітря – земля" і крилатими ракетами, а також збоїв у роботі навігаційного обладнання.

УП, доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: