Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СЦКК: У перший день "тиші" бойовики обстріляли цивільне Зайцеве

Неділя, 1 липня 2018, 21:33

1 липня після встановлення "хлібного перемир’я" бойовики обстріляли позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру н.п.Зайцеве із мінометів калібром 120 мм.

Про це ввечері у неділю повідомили у прес-центрі штабу ООС з посиланням на заяву української сторони СЦКК. 

"Бойовики, незважаючи на введення з 00:00 1 липня режиму припинення вогню у рамках "хлібного перемир’я" вздовж всієї лінії розмежування, порушили режим тиші, застосувавши по позиціях ЗСУ та цивільній інфраструктурі н.п.Зайцеве міномети калібром 120 мм, випустивши 14 мін", - заявили в СЦКК.

За результатами фотофіксації, проведеної спостерігачами СЦКК, встановлено, що вогонь по цивільній інфраструктурі Зайцевого противник вів з н.п.Зайцеве Південне у період з 3:55 до 4:20.

Внаслідок обстрілу знищено нежитловий будинок, пошкоджено господарські будівлі, огорожа та присадибні ділянки мирних мешканців по вул.Маресьєва.

Ніхто з місцевих мешканців не постраждав, уточнили в СЦКК.

 
 
 
фото - прес-центр оос

Домовленість про встановлення "режиму тиші" на період збору врожаю з 1 липня було досягнуто під час роботи тристоронньої Контактної групи на переговорах у Мінську.

В ОРДЛО заявили, що повністю готові до дотримання "хлібного перемир'я" з 1 липня.

За даними штабу ООС, за минулу добу бойовики відкривали вогонь по позиціях підрозділів ООС 26 разів і двічі порушили тишу у перший день "хлібного" перемир’я.

У неділю з 7:00 до 18:00 бойовики ОРДЛО порушили режим припинення вогню 7 разів, застосувавши гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...