Із печери в Таїланді врятували всіх хлопчиків і тренера

Вівторок, 10 липня 2018, 15:03
Із печери в Таїланді врятували всіх хлопчиків і тренера
AFP

Усіх 12 підлітків-футболістів та їхнього тренера врятовано з печери у Таїланді, в якій вони були заблоковані водою з 23 червня.

Про це повідомляють Thai NavySEAL, Daily Mail та CBS News.

90 дайверів з усього світу долучилися до порятунку дітей.

У печері залишаються ще лікар і три "морських котики", повідомляє "The Guardian".

Врятованих поетапно доставляють до лікарні гелікоптерами.

Передостаннім врятованим зі школярів, 11-м, був наймолодший член групи – 11-річний Шанін Вібунрунгруен. Титан, як його називають близькі, вже 5 років грає у футбол.


Судячи зі стану перших піднятих на поверхню у вівторок, на третьому етапі операції з порятунку, лікарі припустили, що вони не зможуть прийняти запрошення президента Міжнародної федерації футболу і приїхати на фінал Чемпіонату світу до Росії.

У дітей виявлено ознаки інфекції, тож їм доведеться пробути в лікарні з тиждень, зазначає CBS News.

12 юних футболістів команди "Дикі кабани" і їхній 25-річний тренер пішли на екскурсію – і зникли 23 червня, їх виявили через 9 днів у затопленій печері в заповіднику Понг Пха.

До їх порятунку намагався долучитися й голова компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск, який підготував спеціальну міні-субмарину.

Днями президент FIFA Джанні Інфантіно запросив юних футболістів на фінал Чемпіонату світу з футболу, "якщо дозволяють обставини". Відповідний лист він надіслав президенту Федерації футболу Таїланду.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News