Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Луценко призначить Горбатюка керівником управління спецрозслідувань

Середа, 11 липня 2018, 17:29
Луценко призначить Горбатюка керівником управління спецрозслідувань

Генеральний прокурор Юрій Луценко ліквідував Департамент спеціальних розслідувань, очолюваний Сергієм Горбатюком і створив нове управління, яке той очолить.

11 липня він підписав наказ про організаційні зміни в структурі та штатному розписі, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Так, наказом генерального прокурора ліквідовано 4 самостійні структурні підрозділи Генеральної прокуратури, а саме: Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки; Департамент спеціальних розслідувань (очолював Горбатюк –ред.); Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями; та Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями.

Натомість у структурі ГПУ утворено Управління спеціальних розслідувань як самостійний структурний підрозділ з тією ж штатною чисельністю, що і однойменне управління у складі колишнього Департаменту спеціальних розслідувань.

Відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань включено в якості окремого підрозділу до Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань. 

Окрім того, на базі 2-х самостійних ліквідованих структурних підрозділів утворено 2 нових управління у складі Головного слідчого управління ГПУ: Управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки та Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями.

Як пояснила "Українській правді" прес-секретар Луценка Лариса Сарган, люди, які обіймали посади в ліквідованих структурах, займуть відповідні посади в новостворених. В тому числі й Горбатюк, який тепер замість департаменту очолюватиме управління.

Департамент спеціальних розслідувань вів кілька резонансних справ, зокрема щодо злочинів на Майдані у 2014 році і узурпації влади Віктором Януковичем і його оточенням.

В минулому повідомлялося про конфлікт між Луценком і Горбатюком. Останній заявляв, що не збирається виконувати "незаконні накази" і навіть говорив про своє можливе звільнення.

6 липня до департаменту спецрозслідувань ГПУ, очолюваного Горбатюком, прийшла комісія з перевіркою.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування