Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Льовочкін пропонує Медведчуку і Ахметову "троїстий союз"

Четвер, 12 липня 2018, 14:28

Один із лідерів "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін веде переговори про створення спільної партії з Рінатом Ахметовим та Віктором Медведчуком для походу на майбутні вибори.

Про це йдеться в матеріалі УП "Організовані Партійні Групи-7: Як Льовочкін і Ахметов готуються до реваншу".

У таборі Льовочкіна мають свій варіант, який можна умовно назвати "Троїстим союзом".

За даними УП, Льовочкін запропонував партнерам по ОБ, по-перше, висунути Юрія Бойка єдиним кандидатом у президенти, і, по-друге, іти на майбутні парламентські вибори єдиною партією.

Що важливо – пропозиція ця стосується не лише ахметівського крила Опоблоку, але й Вадима Рабіновича, з яким у Льовочкіна до недавнього часу була малопристойна публічна війна. Для успіху плану колишнього глави АП Януковича Рабінович мусить відмовитися від балотування на користь Бойка і влити свою партію "За життя" в ОБ.

Аби вмовити лідера "За життя", Льовочкін веде переговори з Віктором Медведчуком, якого в "Опоблоці" називають головним спонсором Рабіновича.

Далеко ці перемовини не зайшли, але перші результати вже є. "Безкомпромісний" Рабінович закликав "Опоблок" до компромісу в питанні об’єднання і єдиного кандидата на вибори президента.

Як вдалося з’ясувати УП, у команді Льовочкіна навіть встигли прикинути "долю" кожного в майбутній єдиній партії: Медведчуку 30% (зараз доля його впливу в ОБ - 2 місця -ред.), групам Льовочкіна й Ахметова – по 35%.

Близькі до Опоблоку соціологи вже навіть провели відповідні заміри, де Бойко і "Опоблок" займають перші місця. Тільки знайшлося одне "але" – група Ахметова категорично проти.

Фактично, ахметівське крило визнає, що не хоче надмірно посилювати вплив Льовочкіна.

Зараз головний олігарх контролює ⅔ фракції "Опоблоку", фракцію "Радикальної партії Ляшка" і має повну підтримку фракції "Народного фронту", коли йдеться не про ідеологічні речі, а комерційні інтереси, зазначають автори статті.

Детальніше про життя фракції і партії "Опозиційний блок" та "розклади" в них читайте в матеріалі "Української правди".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування