Поліція затримала одного з учасників "АвтоЄвроСили"

Четвер, 12 липня 2018, 21:49

Біля будівлі парламенту правоохоронці затримали учасника акції власників машин на євро номерах.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Група осіб провокувала бійку біля будівлі Парламенту, а один з них намагався вдарити народного депутата. Правоохоронці одразу відреагували на інцидент та відтіснили правопорушника. Його доставили до територіального управління поліції для надання пояснень", - йдеться у повідомленні.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років.

12 липня учасники акції власників машин на єврономерах заблокували виходи з Верховної Ради.

З 11 липня власники автомобілів з іноземною реєстрацією відновили мітинг в центрі Києва, вони вимагають скасувати постанову Кабінету міністрів №475 і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і №8488.

15 червня до парламенту було внесено два законопроекти про реєстрацію в Україні автомобілів на іноземних номерах, розроблені Комітетом з питань податкової та митної політики.

Вони передбачають зниження митних податків на реєстрацію автомобілів на єврономерах (зменшення розміру акцизного податку з авто), скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають стандартам Євро-5.

Серед іншого в законопроектах йдеться про посилення контролю за переміщенням і присутністю в Україні транспортних засобів на іноземній реєстрації.

За словами голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, в разі, якщо Верховна Рада підтримає зміни до законодавства про зниження акцизу на транспорт, то розмитнення автомобіля на єврономерах коштуватиме 2,5-3 тисяч євро.

Читайте також: Розмитнення авто в Європі та СНД: не дешевше ніж в Україні

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування