Виробник міномета "Молот" винен колишньому банку Януковича понад 100 мільйонів

П'ятниця, 13 липня 2018, 14:55

Державний завод "Маяк" за рішеннями судів має повернути Всеукраїнському банку розвитку в особі Фонду гарантування вкладів фізосіб 118,3 мільйона гривень боргів.

Про це йдеться в судових матеріалах, повідомляє проект "Марлін".

У кінці грудня 2017 року Господарський суд Києва вирішив стягнути з державного заводу на користь банку 68 мільйонів гривень заборгованості за тілом кредиту, 25,3 мільйона гривень заборгованості з процентів і 25 мільйонів гривень пені.

Додатково завод має сплатити 240 тисяч гривень судового збору.  

Повідомляється, що завод "Маяк" взяв кредит в розмірі 2,8 мільйона доларів під 12% річних ще в серпні 2014 року, але не мав змоги віддати гроші.

У березні Київський апеляційний господарський суд відмовив заводу "Маяк" в апеляції через неспроможність останнім сплатити 360 тисяч гривень судового збору. Представники заводу пояснили відсутність грошей скрутним фінансовим становищем та арештом коштів у кримінальних провадженнях, які тривають паралельно з господарським спором.

У кінці травня Верховний суд залишив рішення апеляційного суду без змін. Під час розгляду касації представники заводу повідомили, що заборгованість призведе до банкрутства "Маяка", хоча останній є підприємством оборонного призначення і має стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Таким чином, державний завод має сплатити понад сто мільйонів гривень.

В червні справа отримала новий поворот. До суду звернулося приватна фірма ТОВ "Агат" як правонаступник Всеукраїнського банку розвитку.

Представники приватної фірми повідомили про укладений в лютому 2018 року з банком договір, на підставі якого до ТОВ "Агат" перейшло право вимоги багатомільйонного боргу до державного Заводу "Маяк".

Як повідомлялося, проект "Марлін" оприлюднив результати аудиту, згідно з яким виробник міномета "Молот" за 3 останні роки показав мільйонні борги.

Проведений 11 липня слідчий експеримент показав, що розрив міномета "Молот" на Рівненському полігоні, внаслідок якого загинули 3 військовослужбовці, ще 9 зазнали поранень, стався через подвійне заряджання.

Після вибуху президент Петро Порошенко доручив військовому керівництву оперативно розслідувати причини трагедії на полігоні в Рівненській області та тимчасово заборонив використовувати міномети "Молот".

Це був не перший інцидент з цією зброєю.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...