ЗМІ: Син загиблої від "Новічка" британки просить Трампа допомогти покарати вбивць

Понеділок, 16 липня 2018, 06:17

Еван Хоуп, син загиблої у результаті отруєння "Новічком" в Еймсбері Дон Стерджес, направив прохання президенту США Дональду Трампу підняти питання застосування "Новічка" під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі 16 липня.

Про це повідомляє The Guardian.

"Я не поділяю політику Дональда Трампа і я ніколи не буду його прихильником, але я хотів би, щоб він поговорив щодо моєї матері з російським президентом", - заявив Еван Хоуп.

Він підкреслив, що все, чого він потребує, - це справедливість: допомога Трампа йому потрібна тільки для того, щоб винуватці смерті його матері були покарані.

"Ми повинні домогтися справедливості для моєї мами", - наголосив Хоуп.

Громадяни Великої Британії 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджес 3 червня були доставлені в лікарню в Еймсбері з симптомами, схожими з тими, що з'являються при отруєнні нервово-паралітичною речовиною "Новічок".

Постраждалим надавалася медична допомога в тій же клініці, де лікували Сергія і Юлію Скрипалів. 8 липня лікарі констатували смерть Стерджес, 10 липня було оголошено, що Роулі прийшов до тями, його стан залишається критичним, але загрози життю немає. Потерпілий вже дав перші свідчення поліції.

Раніше поліція повідомила, що знайшла маленьку пляшечку із "Новічком" у будинку постраждалого Чарлі Роулі.

Поліція вважає ймовірним, що, крім виявленого флакона з "Новічком", в будинку Роулі можуть бути і інші предмети, які контактували з нервово-паралітичною речовиною.

Всього у справі про отруєння було зібрано близько 400 речових доказів, йдеться в заяві Скотланд-Ярду, опублікованій 14 липня.

На даний момент не ясно, звідки взялася знайдена раніше пляшечка з "Новічком" і як вона опинилася в будинку у Чарлі Роулі.

Поліція не виключає, що в подальшому будуть виявлені й інші ємності з "Новачком" або ж заражені отрутою місця.

Розслідування може зайняти кілька місяців, заявив представник британської поліції. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування