Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Порошенко відреагував на масові затримання росіянами суден в Азовському морі

Вівторок, 17 липня 2018, 00:45

Президент України Петро Порошенко віддав накази українським військовим, спрямовані на припинення масових затримань суден, що прямують через Керченську протоку.

Про це Порошенко розповів в ефірі "Свободи слова" на телеканалі ICTV.

Він нагадав, що з 2014 року Росія хотіла захопити Маріуполь, щоб забезпечити сухопутну дорогу на окупований Крим, але тоді українська армія завадила цим планам.

"Зараз стоїть питання, чи ми будемо укріплювати захист з моря. І ми не будемо миритися з незаконним захопленням українських і іноземних кораблів, які рухаються в напрямку українських портів, в тому числі, Маріуполя, для того щоб зупинити гірничо-металургійний комплекс, який працює на Донбасі", - заявив Порошенко.

Він додав, що українські військові вже отримали відповідні накази, щоб припинити незаконні затримання суден росіянами.

"І безумовно на сьогоднішній день мною були надані відповідні накази і міністру оборони, і начальнику генерального штабу, і командувачу військово-морських сил України для того, щоби ми вжили достатні заходи, щоб припинити це порушення закону і зупинити російські провокації при проходженні української Керченської протоки", - повідомив президент.

Нагадаємо,  спецслужби Росії затримали вже 148 суден, які прямували через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя.

Раніше під час відвідування військових навчань в Одесі президент Петро Порошенко не виключив, що Росія планує атаку на порт у Маріуполі і, можливо, військову операцію в Азовському морі.

Як повідомлялося, заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд заявила про затримання ФСБ Росії 7 суден на Азові.

У Державній прикордонній службі України повідомили, що перевірка суден - законна.

У свою чергу у Міністерстві інфраструктури заявили, що Росія збільшила кількість безпідставних перевірок суден, що прямують в порти України через Керченську протоку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування