Пучдемон заснував новий рух для об'єднання каталонських сепаратистів

Вівторок, 17 липня 2018, 06:55

Колишній глава регіонального уряду Каталонії Карлес Пучдемон і нинішній прем'єр автономії Жоакім Торра оголосили про створення нового сепаратистського руху, який має об'єднати всіх прихильників незалежності регіону.

Про це пише DW.com.

Це сталося на спеціальному заході в Барселоні. Новий рух отримав назву "Національний заклик до республіки". Пучдемон, що знаходиться під підпискою про невиїзд в Німеччині, підключився до заходу через відеозв'язок.

"Ми сильніші, коли можемо діяти всі разом і єдино", - підкреслив політик.

Зараз в Каталонії існує як мінімум три партії, що виступають за незалежність від Мадрида, відзначає агентство AFP.

За словами  Пучдемона, восени з нового руху повинна утворитися партія, яка об'єднає прихильників відділення Каталонії від Іспанії і буде прагнути до створення "незалежної держави в формі республіки".

Нагадаємо, Пучдемону, який восени 2017 року організував і провів референдум про незалежність Каталонії, за звинуваченням в розтраті державних коштів загрожує до 12 років ув'язнення. Звинувачення в повстанні передбачають більш суворе покарання - від 15 до 25 років позбавлення волі.

Пучдемона затримали на території Німеччини 25 березня, коли він через територію Данії повертався з Фінляндії в Бельгію.

Територіальний суд німецької федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн дозволив екстрадицію Пучдемона за звинуваченням в розтраті державних коштів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...