Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Вівторок, 17 липня 2018, 21:11

До НАБУ увірвалися невідомі, Шабуніна облили зеленкою під час мітингу під САП, в Рівному вбили підприємця, Ахметов єдиний мільярдер в Україні – новини, які обговорювали 17 липня.

Про НАБУ. У будівлю Національного антикорупційного бюро увірвалися невідомі та влаштували безлади.

"Зранку був так званий АТОвець Ваня Грабар з групою так званих "протестувальників". Вломилися всередину, розкидали меблі. Поліція стояла дивилася. Вже коли вони всередині почали трощити, їх вивели", – розповів співрозмовник УП.

Про Шабуніна і мітинг під САП. 17 липня провокатори облили зеленкою та закидали тортами  голову ЦПК Віталія Шабуніна, який був організатором акції за відставку керівника САП Назара Холодницького.

Шабунін отримав хімічний опік обох очей.

Пізніше на нападників на Шабуніна склали адміністративні протоколи і відпустили.

Подія сталася під будівлею Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, де зібрались протестувальники, одні з яких вимагали відставки керівника відомства, інші вимагали його роботи.

До САП прийшов також Ілля Ківа, який називає себе головою Соціалістичної партії, з "однодумцями" та заявив, що Національне антикорупційне бюро стало ручною структурою адміністрації президента.

Ще одну групу людей організував Всеволод Філімоненко, який називає себе журналістом. Він привів до САП провокаторів, які спричинили суперечки між першими двома групами.

Про вбивства. У Рівному на стоянці поблизу ринку застрелили чоловіка. Убили приватного підприємця Валентина Загороднюка.

Про Ахметова. Статки бізнесмена Ріната Ахметова оцінюються в 5,71 мільярда доларів, свідчать дані Bloomberg Billionaires Index. Ахметов займає 307 позицію в рейтингу. За даними агенції, останнім часом Ахметов втратив 13,8 млн доларів, при цьому за останній рік його статки збільшилися на 994 млн доларів.

Про зарплатню. У січні-травні 2018 року розмір середньої номінальної заробітної плати становив 8 225 гривень, що на 26,7% більше, ніж за той самий період минулого року.

Про Трампа. Президент США Дональд Трамп вважає, що його участь у саміті НАТО пройшла чудово, але його зустріч з президентом РФ Владіміром Путіним минула ще краще.

Про Денісову. Печерський райсуд Києва закрив справу про конфлікт інтересів уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової під час призначенні її на посаду омбудсмена. 

Про отруєння дітей. У селі Соснове Лиманського району Донецької області сталося масове отруєння 60 дітей, що відпочивали у закладі оздоровлення та відпочинку "Яструбок".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування