Кива поскаржився в поліцію через "напад Шабуніна"

Вівторок, 17 липня 2018, 21:42

Екс-радник глави МВС та лідер соціалістів Ілля Кива написав заяву в поліцію через нібито напад з боку голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна та інших невстановлених осіб.

Про це повідомила член правління ЦПК Олександра Устинова у Facebook.

 
Заява Ківи
Олександра Устинова

Вона поширила відповідну заяву Киви на ім’я глави Національної поліції у Києві Андрія Крищенка.

У ній Кива написав, що на нього "було скоєно напад Віталієм Шабуніним та невстановленими особами", його нібито облили хімічним барвником.

"Разом з тим група невстановлених осіб на чолі з Віталієм Шабуніним грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільств, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, провокувала учасників мирного зібрання на порушення громадського порядку", - стверджує екс-радник глави МВС.

Ілля Ківа
Ілля Кива
Фото: Севгіль Мусаєва, УП

Кива просить розглянути його заяву, внести відомості про "вчинене кримінальне правопорушення" до ЄРДР і "невідкладно розпочати досудове розслідування, у формі попереднього слідства, з підстави вчинення правопорушення, що має ознаки складу злочину, передбаченого 269 КК України".

Як повідомлялося, 17 липня біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зібрались протестувальники, одні з яких вимагають відставки керівника відомства Назара Холодницького, інші вимагають його роботи.

В результаті провокатори облили зеленкою та закидали тортами  голову ЦПК Віталія Шабуніна, який був організатором акції за відставку керівника САП Назара Холодницького.

Шабунін отримав хімічний опік обох очей після того, як під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провокатори облили його зеленкою.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування