Через сутички під САП та напад на Шабуніна таки відкрили кримінальну справу

Середа, 18 липня 2018, 13:54

Через сутички під антикорупційною прокуратурою 18 липня, зокрема, через напад на голову Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, відкрили кримінальну справу.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

"У зв’язку із сутичками, що відбулися у цей же день під стінами будівлі САП на вул. Ісаакяна, у тому числі з використанням зеленки відносно окремих учасників акції, до ЄРДР також внесено відомості", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що справа відкрита за за ч. 2 ст. 296 ККУ – хуліганство, вчинене групою осіб.

"Досудове розслідування за цим фактом здійснюватиметься Шевченківським УП НП в м. Києві" – додають в прокуратурі.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко доручив відкрити кримінальне провадження через облиття зеленкою Віталія Шабуніна.

Як повідомлялося, 17 липня вранці біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зібрались протестувальники, одні з яких вимагали відставки керівника відомства Назара Холодницького, інші – залишити його на роботі.

Виникло протистояння, під час якого облили зеленкою Шабуніна. Він отримав хімічний опік очей.

Поліція затримала двох нападників на голову ЦПК, склала на них адміністративні протоколи за дрібне хуліганство і відпустила. Їм загрожує штраф або виправні роботи.

У САП і відомій організації Transparency International заявили, що вимагають ретельного розслідування цього інциденту та суворого покарання винних.

Крім того, поліція відкрила кримінальне провадження через вторгнення невідомими у будівлю Національного антикорупційного бюро в Києві.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування