Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Насіров каже, що САП перевірить, чи НАБУ його прослуховувало

Середа, 18 липня 2018, 18:31

Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевірить чи прослуховували детективи НАБУ розмови колишнього очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова з його адвокатами.

Про це Насіров повідомив у Facebook.

"САП почала розслідувати справу про порушення детективами НАБУ адвокатської таємниці і свідомого незаконного прослуховування працівниками антикорупційного бюро конфіденційного спілкування між мною і моїми захисниками", - написав Насіров.

Повідомляється, що САП знайшли в діях детективів НАБУ порушення ч. 2 ст. 397 КК України (втручання в діяльність захисника чи представника особи).

У Національної асоціації адвокатів України зазначили, що підслідність у даному провадженні визначено за головним слідчим управлінням СБУ.

На думку адвокатів, "втручання" сталося, коли адвокати О. Лисак, Л.Дроздовський і К.Дорошенко "працювали з однією резонансною кримінальною справою".

"Під час спілкування адвокатів з підзахисним в приміщенні НАБУ, детективами цього відомства здійснювалась незаконна аудіо та відео фіксація конфіденційного спілкування адвоката з клієнтами", - додали в асоціації.

Зазначається, що пізніше ці записи НАБУ долучили до матеріалів справи у якості доказів проти їхнього підзахисного.

Раніше САП відкрила справу про фальсифікацію детективом Національного антикорупційного бюро доказів у так званій "бурштиновій справі".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування