Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Авіаперевізник: З Тунісу готуємо 4 рейси, там залишаються 850 туристів

Понеділок, 2 липня 2018, 18:33

З туніського аеропорту Монастір, де застрягли українські туристи, у понеділок заплановано ще два рейси у Львів.

Про це Українській правді повідомив представник авіаперевізника Bravo Airways.

За словами представника Bravo Airways, на перший літак, який 2 липня вилетів в українську столицю, забрав 172 пасажира.

"В Тунісі все ще залишаються 850 туристів", - сказав представник авіакомпанії.

Згідно з розкладом рейсів запланованих з аеропорту Монастір, 2 липня в Україну заплановано два рейси до Львова – о 22.55 та о 23.25 годині.

Проте у Bravo Airways заявили, що цей розклад може змінюватися і час вильоту може зміститися.

Ще два рейси в Київ заплановано на 3 липня – о 7.40 та о 8.45 годині.

У  Bravo Airways сказали, що не отримали коштів від туроператора Оasis, який мав оплатити перевезення туристів з Тунісу.

Згідно з повідомлення компанії, туроператор заборгував 25 млн грн.

Водночас в Oasis, на прохання УП прокоментувати ситуацію з туристами, які співпрацювали з туроператором та застрягли закордоном, відповіли, що потрібно було телефонувати у робочий час.

В посольстві України в Тунісі повідомили, що в Oasis їх запевнили, що туристам, які продовжили проживання в готелях за власний рахунок, у разі звернення до компанії та пред’явлення відповідних рахунків з готелів буде компенсовано витрати.

"Туристична компанія також готова розглянути всі інші претензії українських туристів щодо якості наданих/не наданих послуг у відповідності до укладених угод", - повідомили в посольстві.

Зазначимо, що у Bravo Airways повідомили, що переліт туристів з Тунісу в Україну буде здійснюватися за рахунок авіаперевізника.

29 червня стало відомо, що близько 300 українських туристів другу добу перебувають у аеропорту Монастір і не можуть вилетіти з Тунісу додомуза їхнім тревердженням, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян до України.

У свою чергу компанія-туроператор Oasis Travel відповідальність за ситуацію, що склалася з рейсами авіакомпанії "Bravo Airways", поклала на авіаперевізника.

Для того, щоб вивести українських туристів, які застрягли в Тунісі, авіаперевізник обіцяв здійснити 5 рейсів: 3 в Київ і 2 у Львів. Один з літаків уже відправився в Київ.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликає притягти до відповідальності компанії, які у цьому винні.

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...