Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туристи в пастці: МЗС вимагає покарання для причетних компаній

Понеділок, 2 липня 2018, 16:00
Туристи в пастці: МЗС вимагає покарання для причетних компаній

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликає притягти до відповідальності компанії, через які сотні українських туристів застрягли за кордоном.

Про це він повідомив у Facebook.

За словами очільника МЗС, йдеться про недобросовісність авіаперевізників та туроператорів, через яку туристи "потрапили в пастку в аеропортах Тунісу, Єгипту, Туреччини, Албанії та інших курортних країн".

Крім того, зазначає Клімкін, "не менша кількість людей" по кілька днів не може вилетіти з України.

Міністр розповів, що 22 травня МЗС провело спеціальну нараду з представниками причетних до туризму організацій. На ній учасники скаржилися на брак повноважень перевіряти, чи виконують авіакомпанії і туроператори умови отриманих ліцензій.

"На жаль, є підстави сумніватися, що деякі з них виконати їх взагалі спроможні, і в погоні за наживою взяли на себе завідомо непідйомні зобов’язання", - наголосив Клімкін.

Він закликав звернути увагу на причини, які породжують такі проблеми.

"Компанії, які спричинили туристичний колапс, мають за це відповісти. Ретельний і всебічний аудит повинен з’ясувати, чому вони не виконують умови ліцензій і чи взагалі здатні їх виконувати. І робити це необхідно не колись, а прямо зараз. Досить по-страусячому ховати голову в пісок", - пише голова МЗС.

29 червня стало про відомо про сотні українських туристів, які кілька діб перебували в аеропорту Монастір  і не могли вилетіти з Тунісу додому: за їхнім твердженням, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян до України.

Компанія-туроператор Oasis Travel відповідальність за ситуацію, що склалася з рейсами авіакомпанії Bravo Airways, поклала на авіаперевізника.

Глава МІУ Володимир Омелян заявив, що через подібні дії туроператорів та перевізників Мінінфраструктури "запроваджує ефективний ринок з елементами державного регулювання і контролю". Також він повідомив, що усі українські туристи, які очікують на виліт з Тунісу, повернуться додому впродовж доби.

За його словами, туроператор "Oasis Travel" заборгував перевізнику "Bravo" понад 1 млн доларів.

"Про цю ситуацію "Oasis Travel" знав, були різні моменти врегулювання, жодних коштів не надходило. Проте авіакомпанія "Bravo" за свій рахунок вже вивезла 650 туристів в Україну, цієї ночі був ще один додатковий борт, який забрав 120 осіб. За нашими підрахунками, залишається ще близько 800 (осіб у Тунісі - ред.)", - повідомив він.

Також Омелян заявив, що МІУ вимагатиме від Генпрокуратури порушити кримінальну справу через шахрайство з боку туроператора, внаслідок чого в аеропорту Тунісу "застрягли" сотні громадян України.

2 липня з Тунісу до України вилетів перший з 5 літаків, який має перевезти українських туристів додому.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування