Екс-президент Південної Кореї відсидить 32 роки в тюрмі

П'ятниця, 20 липня 2018, 12:27

Суд у Сеулі засудив ще до восьми років ув'язнення колишнього президента Південної Кореї Пак Кин Хє, яка вже відбуває 24-річний термін покарання.

Про це повідомляє агентство "Yonhap".

Екс-президента засудили за розкрадання коштів державної розвідувальної служби та втручання в партійну діяльність під час перебування на посаді.

"Вона не була присутня на судовому процесі в п'ятницю, оскільки бойкотувала всі свої суди, які назвала "політично мотивованими", звинувачуючи судову владу у несправедливості", – зазначає агентство.

Також Пак Кин Хє має виплатити 3,3 мільярда вон (2,91 мільйона доларів США).

Правоохоронці звинувачували її у хабарництві та розтраті державних коштів. За версією слідства, екс-президент у 2013-2016 роках незаконно отримала 3,5 мільярдів вон від Національної розвідувальної служби.

Крім того, прокуратура вважає, що Пак Кин Хє втручалась в обрання кандидатів від правлячої партії на вибори 2016 року. Її просили посадити на 15 років.

Звинувачення у хабарництві суд у п'ятницю відкинув, виправдавши екс-чиновницю в цій частині.

Як пише "Associated Press", тюремний термін Пак наразі становить 32 роки. Водночас, прокуратура подала апеляцію на попереднє покарання у 24 роки, вимагаючи збільшити його до 30 років.

У квітні 2018 року суд засудив Пак Кин Хє до 24 років ув’язнення та штрафу, визнавши її винною у хабарництві та зловживанні владою.

Пак, яка очолила країну в 2013-му й перебуває у в'язниці з 31 березня 2017 року після скандалу 2016 року, заперечує свою провину і не була присутня в суді.

Наприкінці серпня 2017 року суд у Південній Кореї засудив до 5 років позбавлення волі фактичному керівника групи "Samsung" за звинуваченнями, пов’язаними з корупцією

49-річного бізнесмена звинуватили в наданні 36 млн доларів як внесків до доброчинних фондів, якими керувала Чхве Сун-сіль, в обмін на політичні вигоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News