У Росії попросили "не згущувати фарби" навколо Сенцова

П'ятниця, 20 липня 2018, 15:08
У Росії попросили не згущувати фарби навколо Сенцова

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова запевняє, що поспілкувалася по відеозв'язку з політв'язнем, українським режисером Олегом Сенцовим і не побачила серйозних проблем зі здоров'ям.

Про це повідомляє ТАСС.

За її словами, вона розмовляла а з Сенцовим майже півгодини і говорили вони про стан його здоров'я і спілкування з родичами.

Москалькова запевняє, що політв'язень розповів їй, що веде електронну переписку з матір'ю і дзвонить сестрі.

"Він сказав, що право на дзвінки він використовує для спілкування з сестрою, багато читає, говорить, що в колонії хороша бібліотека. Він каже: "Я постійно щось роблю, щоб зайняти свій час і думки, пишу, читаю", - розповіла російський омбудсмен.

Крім того Москалькова зазначила, що ЗМІ повинні "делікатно" висвітлювати стан здоров'я Сенцова.

"Нещодавно з'явилися в ЗМІ повідомлення про те, що Сенцов в критичному стані, але сам він сьогодні сказав, що в цьому питанні часто згущують фарби", - сказала уповноважений РФ.

Також Москалькова запевняє, що щодня отримує інформацію про стан здоров'я політв'язня, а також заявила, що готова "при необхідності" надавати йому допомогу.

Зі слів адвоката Дмитра Дінзе, пише Денісова, Олег погодився вживати 3-4 ложки поживної суміші вдень.

"В нього погіршилося здоров’я і послабшав серцевий м’яз", - додала вона.

Як повідомлялося, Сенцов дорікнув владі України і особисто омбудсмену Людмилі Денісовій за те, що вони "закінчили активну кампанію підтримки українських політв'язнів".

З 16 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити всіх утримуваних українців.

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії.  Після зустрічі Каплан повідомила, що Сенцов "схуд і сильно постарів".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування