Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Британії виписали чоловіка, який отруївся "Новічком"

П'ятниця, 20 липня 2018, 21:27

У Британії з лікарні виписали Чарлі Роулі, який отруївся "Новічком".

Про це повідомляє ВВС.

У районній лікарні в Солсбері, у якій лікували Чарлі Роулі, заявили, що він пережив "жахливий досвід, який більшість з нас ніколи не могла уявити".

У лікарні додали, що знезаразили чоловіка, щоб гарантувати, що отрута більше не могла вплинути ні на нього, ні на оточуючих людей.

Громадяни Великої Британії 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджес 3 червня були доставлені в лікарню в Еймсбері з симптомами, схожими з тими, що з'являються при отруєнні нервово-паралітичною речовиною "Новічок".

Постраждалим надавалася медична допомога в тій же клініці, де лікували Сергія і Юлію Скрипалів. 8 липня лікарі констатували смерть Стерджес, 10 липня було оголошено, що Роулі прийшов до тями, його стан залишається критичним, але загрози життю немає. Потерпілий вже дав перші свідчення поліції.

Раніше поліція повідомила, що знайшла маленьку пляшечку із "Новічком" у будинку постраждалого Чарлі Роулі.

Поліція вважає ймовірним, що, крім виявленого флакона з "Новічком", в будинку Роулі можуть бути і інші предмети, які контактували з нервово-паралітичною речовиною.

Всього у справі про отруєння було зібрано близько 400 речових доказів, йдеться в заяві Скотланд-Ярду, опублікованій 14 липня.

На даний момент не ясно, звідки взялася знайдена раніше пляшечка з "Новічком" і як вона опинилася в будинку у Чарлі Роулі.

Поліція не виключає, що в подальшому будуть виявлені й інші ємності з "Новачком" або ж заражені отрутою місця.

Розслідування може зайняти кілька місяців, заявив представник британської поліції. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування