ДТП на трасі Київ-Чоп: ЗМІ повідомили подробиці аварії

Субота, 21 липня 2018, 16:51

Водій маршрутного автобуса, який 20 липня потрапив у смертельну ДТП на трасі Київ-Чоп, не мав посвідчення категорії D і не мав права керувати автобусом, дозвільних документів на перевезення у нього також не було. 

Про це заявив заступник начальника управління держслужби "Укртрансбезпека" Іван Герега, пише видання "Журнал Житомира".

Зазначається, що водій "позичив" мікроавтобус у товариша та мав повернути транспорт наступного дня. 

Фірма, яка мала право на нерегулярні перевезення, зареєстрована в одному з будинків у селі під Рівним, її парк - один мікроавтобус, який і позичив водій.

За словами начальника облуправління "Укртрансбезпеки" Миколи Коваленка, автоперевізник не має договору на передрейсовий технічний огляд транспортного засобу і медичний огляд водіїв".  В управлінні також заявили, що працевлаштованих водіїв у підприємців не було.

У свою чергу одна з постраждалих у ДТП заявила, що водій маршрутки "Київ-Рівне" їхав надто швидко і міг заснути за кермом, внаслідок чого і трапилася аварія. 

"Він їхав дуже швидко. І потім раптом удар. Коли мене вже винесли з маршрутки, інші пасажири говорили, що водій заснув за кермом. Він з Рівного виїхав до Києва о 5 ранку, потім відразу повертався", - повідомила жінка, яка зараз перебуває у лікарні. 

За даними медиків, у житомирській обласній лікарні перебувають четверо найважчих з постраждалих.

"Один пацієнт в операційній, проводиться оперативне лікування. Два чоловіки у свідомості, політравми та травми, один невідомий без свідомості, забій мозку, перелом щелепи, перелом кісток черепа. В основному, черепно-мозкові травми і торакальні травми", - повідомив завідувач відділенням інтенсивної терапії Геннадій Загуменняй.

ДТП за участі маршрутного автобуса та великогабаритної вантажівки трапилася вранці 20 липня на 127-му км дороги Київ-Чоп поблизу с.Глибочиці Житомирської області. Внаслідок аварії загинули 10 осіб та 9  отримали травми різного ступеню тяжкості. У поліції оприлюднили дані постраждалих та загиблих у смертельній ДТП, серед них - 5 дітей. 

В МВС провели термінову нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах, а в уряді підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.

У Міністерстві інфраструктури заявили, що держава посилить контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, буде вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси.

Також глава МІУ Володимир Омелян заявив, що "тотальний контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції усіх перевізників" розпочинається з 21 липня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування