Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Помпео розповів, якою бачить місію адміністрації Трампа у відносинах з Росією

Вівторок, 24 липня 2018, 04:08
Помпео розповів, якою бачить місію адміністрації Трампа у відносинах з Росією

Держсекретар США Майк Помпео вважає, що місія адміністрації президента Дональда Трампа у відносинах з РФ полягає у тому, щоб "підняти ціну" за дії Кремля і змусити його зупинити підрив західної демократії.

Про це він сказав в інтерв'ю CBN, передає "Укрінформ".

"Існує довга історія, десятиріччя зусиль з боку РФ, спрямованих на підрив західної демократії", - підкреслив держсекретар та нагадав, що тривалий час це робив Радянський Союз.

"Я не очікую, що це зупиниться. Місія нинішньої адміністрації полягає в підвищенні ціни за дії Росії таким чином, щоб спробувати стримати їх.

Ми дивимось з відкритими очима на зусилля РФ підірвати західну демократію. Ми будемо робити все, що від нас залежить, щоб зупинити їх", - наголосив Помпео.

"Діюча адміністрація США є надзвичайно жорсткою по відношенню до РФ. Ми пишаємося цим, і я впевнений, що ми продовжимо робити це, оскільки російська поведінка все ще залишається такою, що не відповідає хорошим відносинам між нашими країнами", - додав він.

Як повідомлялось, президент США Дональд Трамп заявив, що може стати найгіршим ворогом Володимира Путіна "з усіх, які у нього коли-небудь були", якщо відносини між США і Росією не налагодяться.

Під час зустрічі з президентом РФ президент США Дональд Трамп не визнав незаконну анексію Криму - про це Путін заявив на спільній прес-конференції з Трампом у Гельсінкі.

"Позиція президента Трампа по Криму відома. Він її дотримується. Він каже про незаконність приєднання Криму до Російської Федерації", - зазначив Путін.

"У нас інша точка зору. Ми вважаємо, що ми провели референдум у повній відповідності до міжнародного права… Для нас, для РФ, це питання закрите. Все", - додав він.

Зауважимо, сам президент США під час спілкування з пресою жодного разу не згадав про кримське питання.

Нагадаємо, на саміті НАТО Дональд Трамп уникнув прямої відповіді на запитання про можливість або неможливість визнання анексії Криму, але поклав відповідальність за анексію на свого попередника Барака Обаму.

"Трамп попросив Джона Болтона (Радника з питань національної безпеки президента США – УП) запросити президента Путіна до Вашингтона восени, і ці обговорення вже ведуться", - повідомила речниця Білого дому Сара Сандерс у четвер.

Раніше Трамп заявляв, що сподівається на другу зустріч з російським колегою Володимиром Путіним для реалізації питань, які вони обговорювали в Гельсінкі.

Під час прес-конференції в Гельсінкі з Путіним Трамп відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання дійсно відбулося. Виступ Трампа жорстко розкритикували в США як демократи, так і його соратники по Республіканській партії.

Після цього директор Національної розвідки США Ден Коатс оприлюднив заяву, в якому наполягав на правильності оцінок своєї служби щодо дій Росії.

На наступний день Трамп заявив, що його слова в Гельсінкі були просто обмовкою.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...