Грановський: Я ніколи не приховував, що не мав юридичної освіти

Вівторок, 24 липня 2018, 11:03

Депутат від БПП Олександр Грановський, якого називають "куратором президента в судах та прокуратурі", не мав юридичної освіти і лише цього року отримав диплом магістра.

Про це він розповів в інтерв’ю "Українській правді", відповідаючи на питання, чи є в нього юридична освіта.

"Так, звичайно. Я цього року закінчив у Тернополі університет і отримав юридичну освіту. Хоча юристом відчуваю себе досить давно. Але я ніколи не приховував, що юридичної освіти в мене не було. Цього року отримав диплом магістра", - сказав Грановський.

Він пояснив, що президент у питаннях написання законів, зокрема, зі сфери правоохоронної діяльності дослухався до його думки, не через освіту, а через досвід.

"У мене був величезний життєвий досвід. Практичною юридичною діяльністю я займався року з 2007, здається. Починав з того, що координував дії різних юридичних команд у різних юрисдикціях. Тому я сприймав юриспруденцію з практичної сторони, коли доводилося приймати різні корпоративні рішення. А саме корпоративна сфера, на жаль, охоплює найширший спектр юриспруденції", - розповів Грановський.

Він додав, що знання отримував самостійно.

"Мені це було цікаво, я багато читав, багато сам вчився, мав справу з найкращими юридичними командами як в Україні, так і за кордоном. І я з цієї практичної точки зору бачив дуже багато і, можливо, навіть більше ніж багато дипломованих юристів", - пояснив Грановський.

Нардеп запевнив, що розбирається не лише у корпоративному, а "у різних аспектах права".

Водночас коментувати те, що президента Порошенка часто звинувачують саме в тому, що він керує країною, як своєю корпорацією, Грановський не захотів.  

Більше читайте в інтерв’ю Олександра Грановського: "У нас з президентом не такі стосунки, щоб він казав "Саша, зроби".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування