Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

На Донбасі спіймали бойовика з російським і кримінальним минулим

Вівторок, 24 липня 2018, 16:13

Військова контррозвідка Об’єднаних сил затримала уродженця Росії, що воював у лавах так званого "2-го армійського корпусу ЛНР".

Про це повідомляє прес-центр штабу операції ОС у Facebook.

За його даними, українські військові наприкінці червня 2018 року затримали поблизу Щастя, що на Луганщині, бойовика ОРЛО, який намагався відвідати родичів на підконтрольній Україні території.

Виявилося, що затриманий - неодноразово засуджений 30 річний уродженець Свердловська (Росія).

"Після звільнення в 2016 році з Луганського СІЗО добровільно приєднався до бойовиків Луганщини, де під керівництвом російських військових у складі 2-ї мотострілецької бригади перебував у резерві на випадок наступу ЗСУ на Луганськ", - йдеться в повідомленні.

Проти затриманого відкрите кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань".

У повідомленні зазначається, що затриманий свою вину визнав, йому вже обрано запобіжний захід у арешту на два місяці. Матеріали справи 14 липня скеровано до суду.

"Затриманий активно співпрацює зі слідством", - додали у прес-центрі.

Контррозвідка Об’єднаних сил не виключає, що бойовика направили на мирну територію України для підготовки та вчинення диверсій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: