Манафорт просив приховати від присяжних 3 фото з Януковичем

Неділя, 29 липня 2018, 09:52

Пол Манафорт хоче, щоб суддя у США, який веде його справу, не дозволив присяжним побачити 51 елемент доказової бази щодо його політичної роботи в Україні.

Про це повідомляє Bloomberg.

Адвокати Манафорта заявили у суді, що експонати – загалом 474 сторінки, в тому числі фотографії – це "невідповідні, упереджені та невиправдано трудомісткі докази".

Серед цих документів були три фотографії з екс-президентом України Віктором Януковичем, зроблені, коли Манафорт допомогав Януковичу під час передвиборчої кампанії. 

Прокурор у свою чергу зазначив, що ці документи безпосередньо показують, як Манафорт "зробив свої гроші".

Раніше повідомлялося, що слідча група Роберта Мюллера представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Пола Манафорта з українськими "Партією регіонів" і "Опозиційним блоком".

30 жовтня 2017 року Манафорту і його партнеру Річарду Гейтсу було оприлюднено звинувачення з 12 пунктів, яке містить відмивання грошей, несплату податків, шахрайство і роботу в якості лобіста іноземної установи без реєстрації.

Манафорт не визнав себе винним по жодному з обвинувальних висновків.

У березні 2018 року стало відомо, що судовий розгляд щодо Манафорта розпочнеться 17 вересня.

15 червня у США федеральна суддя ухвалила рішення взяти під варту колишнього главу виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта.