ЗМІ назвали імена російських найманців, що потрапили до в'язниць ОРДО

Вівторок, 31 липня 2018, 18:00

Зараз за гратами в ОРДО знаходяться близько 500 російських найманців, які стали заважати окупантам.

Про це розповідає у своєму матеріалі російська "Новая газета".

За її інформацією, від родичів "заарештованих" чекають викупи.

"За "дружнє рішення" вимагають від 50 тисяч доларів. Деяких закрили за те, що опинилися не в той час, не в тому місці, перейшли дорогу комусь з місцевих начальників або стали непотрібними свідками ... Зустрічалися навіть такі фантастичні звинувачення, як шпигунство на користь Росії", - пише видання.

Один з таких "постраждалих", так званий "представник російського гуманітарного фонду ім. Святителя Тихона" Віталій Чернишов розповів, що його били, вдягали целофановий пакет на голову, зламали ребра і пальці, вибили стволом пістолета зуби, зробили струс мозку.

"Катував мене в 410-му кабінеті МГБ мій старий знайомий Сергій Куркчі з позивним "Грек", з яким у мене стався конфлікт в Донецьку навесні 2014 року", - згадує він.

Ще один росіянин, колишній військовий Олексій, розповідає, що в 2015 році його і ще двох земляків затримали співробітники "МГБ ДНР".

"Висунули звичайний "букет" - незаконний обіг зброї і "віджимання" майна. Виявилося, що поки ми мерзли в окопах, вийшла постанова: всю зброю поставити на офіційний облік", - каже він.

За словами Олексія, їх теж били, "товаришеві по службі" навіть прострелили долоню.

Джерело в так званому "союзі добровольців Донбасу", через який на схід України відправилися воювати більше 10 тисяч росіян, розповідає, що влада РФ не робить нічого заради звільнення росіян.

"Вони - поза законом. Щойно ці хлопці перейшли кордон, їх просто змило в унітаз", - каже він.

Інформатори "Нової газети" назвали імена кількох російських найманців, які перебувають сьогодні за гратами в ОРДО:

- Володимир Апанас, народився в 1997 році в Ростовській області, воював з березня по листопад 2015 року;

- Кирило Котов, народився в 1987 році в Пензі;

- Кирило Наумов, народився в 1993 році в Петропавловську-Камчатському, служив з 2015 по 2016 рік у підрозділі "Восток". Термін сім з половиною років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News