"Креативна гречка": Депутат БПП в обмін на дані покатав виборців на кораблі

Понеділок, 9 липня 2018, 18:23

Депутата від партії "Блок Петра Порошенка" та заступник голови земельної комісії Київради Владислав Турець підкуповує виборців, катаючи їх на кораблі по Дніпру.

Про це повідомляє громадський рух ЧЕСНО.

Зазначається, що кияни з Мінського масиву повідомили активістам, що депутат Київради з їхнього округу роздає через приймальню запрошення на безкоштовну прогулянку теплоходом по Дніпру. Відповідні оголошення були розміщені на будинках.

 
фото з сайту ЧЕСНО

"За словами виборців, це схоже на непрямий підкуп і загравання депутата з електоратом", - повідомляють у ЧЕСНО.

Щоб перевірити інформацію, журналісти руху записалися на екскурсію.

"У приймальні повідомили, що записатися можна на другу поїздку. На першій поїздці був сам депутат і 170 жителів Мінського масиву із 200 запрошених", - йдеться у публікації.

Повідомляється, що перед тим, як отримати квитки треба було заповнити анкету, де слід вказати, чи задоволений виборець роботою свого депутата на окрузі і які проблеми він би хотів вирішити. А такожі є графа з адресою та ПІБ виборця.

 
фото з сайту ЧЕСНО

У приймальні представникам руху повідомили, що графік катань підлаштовують під депутата.

Зазначається, що охочих покататися за його рахунок було чимало.

 
фото з сайту ЧЕСНО

"Біля входу на корабель стояли працівники приймальні депутата і брали в людей заповнені анкети й квитки з прізвищами, адресами й контактними даними", - розповідають журналісти.

Вони зауважують, що це непоганий спосіб зібрати персональні дані своїх виборців.

Зазначається, що цього разу самого депутата Турця не було на прогулянці.

При цьому, опитані представниками організації кияни зізналися, що розуміють, що це непрямий підкуп, але попри це підтвердили, що подібні дії можуть позитивно вплинути на рішення під час голосування.

У коментарі Громадському руху ЧЕСНО депутат Київради Владислав Турець повідомив, що катав виборців за власний кошт і не проводив жодної агітації при цьому.

"А що в цьому поганого? Ну ніяких же немає ні виборів, нічого мені від людей не треба. Гарна погода - в нас Київ на Дніпрі. Що в цьому поганого? Я особисто нічого поганого в цьому не бачу", -  сказав він.

За словами депутата, на подібні катання він витратив "смішні гроші" з власної кишені 3,5 тисячі гривень і це його "подарунок" людям.

Він додав, що це навряд може його скомпрометувати.

"В інтернеті багато пишуть про то, що я там катаю людей… так просто ж не я перший і не я останній. Це дуже прикольна ідея взагалі - нагадувати про себе людям, це не є погано, я вважаю. Я ж не додому до них прийшов!", - зазначив Турець.

Зазначається, що крім Турця полюбляє катати киян на кораблях і депутат від "Єдності" Костянтин Яловий. Відповідний пост він розмістив на сторінці своєї приймальні.

При цьому під час прогулянки на одній із пасажирок була накидка з прізвищем депутата.

 
фото з сайту ЧЕСНО

Сам Яловий не став коментувати ЧЕСНО, чи вбачає ознаки підкупу у своїх діях. Проте зазначив, що вважає, що життя киян "не надто легке, безпечне та веселе", тож він робить і робитиме все, щоб мешканцям його округу було комфортно відпочивати.

 
фото з сайту ЧЕСНО

Координаторка Громадського руху ЧЕСНО Віта Думанська зазначила, що катання на кораблі - це креативна і дешева "гречка"

"Ціна контакту з виборцем - менше 18 гривень. Прикро, що навіть молоді політики, не працюють з групами інтересів, не будують плани системного розвитку мікрорайону, а шукають дешеві способи самопіару", - сказала вона.

Раніше Комітет виборців України заявляв, що перед виборами 29 квітня в різних регіонах України було зафіксовано багато випадків підкупу виборців, а також факти тиску на кандидатів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування