В Авакова забрали справу про втручання в діяльність Яценюка

Середа, 1 серпня 2018, 16:27

Справу про втручання в діяльність екс-прем’єр-міністра Арсенія Яценюка передали Службі безпеки.

Про це йдеться у відповіді Національної поліції на запит "Української правди".

"20 липня 2018 Генеральною прокуратурою України підслідність у кримінальному провадженні № 12018000000000282 визначено за Головним слідчим управлінням Служби безпеки України", – повідомили в поліції.

УП 25 липня звернулась до відомства з переліком питань, зокрема, чи оголошені підозри, чи допитані свідки, чи була проведена експертиза книги нардепа-втікача Олександра Онищенка, дозвіл на яку дав суд, та яких висновків дійшла ця експертиза.

Однак у Нацполіції лише зазначили, що здійснювали досудове розслідування, і що підслідність вже змінена.

Як повідомлялось, народний депутат Олександр Онищенко, який підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу, в 2016 році у коментарі для британської газети The Independent, заявляв, що президент Петро Порошенко виділяв йому фінансування на дискредитаційну кампанію, протести і підкуп ЗМІ заради публікацій проти Яценюка.

"Народний фронт" тоді вимагав від Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури розслідувати заяви Олександра Онищенка та назвати замовника цькування Яценюка.

У травні Нацполіція розпочала кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність Яценюка.

У справі планувалось допитати всіх, хто фігурує у виступах Онищенка, зокрема, Юлію Тимошенко, Ігоря Кононенка, Сергія Березенка, Макара Пасенюка, Арсенія Яценюка з членами його уряду, журналіста Дмитра Гнапа, який опублікував переписку депутата-втікача, нардепа Сергія Капліна, який нібито був задіяний у кампанії проти колишнього прем’єра, та самого Онищенка.

Пізніше суд також призначив семантико-текстуальну експертизу книги Онищенка "Петро П'ятий. Правдива історія про українського диктатора".

Детальніше про це читайте у статті на УП: "Виправдати Яценюка. Чому Аваков почав розслідувати заяви Онищенка".