Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Білорусі відпустили з-під варти кількох журналістів, затриманих у справі "БелТА"

П'ятниця, 10 серпня 2018, 00:21

У Мінську, після проведення ряду слідчих дій у справі про незаконний доступ до платної інформації державного агентства БелТА, на свободу відпустили кількох раніше затриманих журналістів.

Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету Білорусі.

Зокрема, з-під варти була звільнена головний редактор ТОВ "ТутБай Медіа" Марина Зотова, а також журналісти Анна Калтигіна, Галина Уласик, Анна Єрмачонок та інші, що проходять у справі.

Зазначається, що СК продовжує розслідування кримінальної справи про несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації.

 
фото з сайту TUT.BY Media
 
фото з сайту TUT.BY Media

У відомстві додають, що докази, здобуті слідством і свідчення самих підозрюваних співробітників видавничого дому "Білоруська наука", редакційно-видавничого установи "Культура і мистецтво", ТОВ "РіелтБай", ТОВ "АйТіВі", ЗАТ "БелаПАН", ТОВ "ТутБай Медіа" нібито підтверджують факти звинувачень, які їм закидають.

 
фото з сайту TUT.BY Media
 
фото з сайту TUT.BY Media

Крім того повідомляється, що Зотовій інкримінується також стаття кримінального кодексу про бездіяльність посадової особи.

"Головний редактор ТОВ "ТутБай Медіа" визнала, що з її відома протягом тривалого часу співробітники товариства з обмеженою відповідальністю незаконно використовували реквізити доступу до платної підписки РУП "БелТА". Дані відомості підтверджуються показами свідків, які проходять у справі", - сказано в повідомленні СК.

 
фото з сайту TUT.BY Media

Разом з тим, там відзначили, що її та інших журналістів було вирішено відпустити з-під варти, оскільки вони активно сприяють слідству.

Раніше повідомлялося, що в Мінську затримали головного редактора інформаційної компанії БелаПАН Ірину Левшин у справі про незаконний доступ до платної інформації державного агентства БелТА.

7 серпня в рамках кримінальної справи була затримана міжнародний оглядач "БелаПАН" Тетяна Коровенкова і чотири співробітники видання TUT.BY. За даними Слідчого комітету, їх було затримано у справі про незаконний доступ до платної інформації державного агентства "БелТА".

8 серпня білоруські силовики також прийшли з обшуком до мінського кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Цього дня у Білорусі також затримали трьох журналістів і головного редактора порталу про нерухомість Realt.by. Після допиту їх відпустили.

У Раді Європи, ОБСЄ та Європейському Союзі закликали Мінськ звільнити затриманих журналістів та провести незалежне розслідування.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування