Сенцов планує дистанційно знімати фільм – адвокат

П'ятниця, 10 серпня 2018, 17:03

Ув’язнений в Росії український режисер Олег Сенцов хоче дистанційно знімати фільм.

Про це розповів його адвокат Дмитро Дінзе в інтерв’ю російському виданню "Медуза".

"Зараз ведуться переговори про те, щоб почати знімати фільм під його дистанційним керівництвом. Начебто проект повинен запуститися у вересні", – сказав Дінзе.

Він пояснив, що таким чином кінематографісти сподіваються надати Сенцову сили, включити його в роботу і полегшити існування в колонії.

За словами Дінзе, у вересні може початися дистанційний кастинг.

"Адвокати будуть ходити через день до нього (Сенцова – УП) у колонію, щоб узгоджувати якісь деталі", – розповів захиснив.

Водночас, він сказав, що не може говорити докладніше, та наголосив, що "все це поки на рівні розмов, дієвих зрушень в цьому напрямі поки немає".

Проект, який планує Сенцов, український. Однак за словами Дінзе, "окремі російські кінематографісти підтримують Олега, збирають кошти для його родини".

"Спочатку саме так спонсорувалася моя адвокатська діяльність", – зазначив захисник, пояснивши, що тепер Україна уклала з ним договір у цій справі.

Дінзе розповів, що наразі Сенцов цілий день перебуває в палаті, нікуди не виходить, лежить.

"Він читає книги, пише і допрацьовує сценарії, пише розповіді. Він щільно працює, інакше можна звихнутися, просто лежачи і плюючи в стелю. Він працює, а не просто лежить там і чекає якоїсь милості", – розповів адвокат.

Як відомо, український політв’язень Олег Сенцов голодує 89 день.

Він оголосив голодування 14 травня з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують в РФ.

9 серпня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова оприлюднила свіжу фотографію політв’язня Кремля, режисера Олега Сенцова.

Але адвокат заявив, що фотографія не показує, наскільки погано той виглядає.

За даними адвоката, у Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню в Лабитнангі він не погоджується, а перельоту може не пережити.

Сенцов написав двоюрідній сестрі Наталії Каплан, що "кінець близько".

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування