Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не вважає Ляшка популістом

Понеділок, 13 серпня 2018, 12:05

Екс-президент Віктор Ющенко вважає позицію лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка зрозумілішою, ніж у більшості українських політиків.

В інтерв'ю "Українській правді" третій президент України сказав, що шанує цю людину.

"Мені симпатично те, що багато українських тем він як лідер партії проголошує, і від того його позиція є більш ясною, ніж у більшості інших політиків", – заявив Ющенко.

"Наприклад, можна задати запитання до більшості політичних сил, як вони ставляться до питання землі в Україні. От Ляшко від А до Я розказав, яка позиція. Ви можете погоджуватися, не погоджуватися, але він сказав ясно свою позицію по одному з актуальних національних питань. Чому другі не можуть висловитися? Чому?", – зазначив він.

"Ми говоримо про питання соборної церкви. Чому половина політичних сил поховали хвости? Йде війна, окупанти в наших хатах сидять. Ви не можете висловитися про право 12 мільйонів мати помісну власну церкву? А це найбільший приход світу. Скажіть, будь ласка, ну, що це за партія? Що це за відношення, коли ми не можемо отримати лідерство в питаннях, які актуальні для консолідації нації?", – додав Ющенко.

Популістом він Ляшка не вважає: "Популізм – це брехня. З того, що Ляшко говорить, я не бачу логіки для брехні".

"Я вважаю, що ті речі, які він анонсує, – це актуальні питання. Тільки 2/3 політичних сил просто мовчать, і тому ми кажемо: "О, помірковані". У чому вони помірковані? Вони помірковані тим, що коли вони приходять до влади, не можуть зробити ні економічний пакет (кроків – ред.), ні безпековий. Так з поміркованих потім складається доля країни", – заявив Ющенко.

На запитання, чи проголосував би він за Ляшка, екс-президент відповів: "Проголосував би".

Але на запитання, чи може він приєднатися до "Радикальної партії", Ющенко заперечив: "Я політичним життям не займаюся".

Гіпотетичне запитання, кого б він обрав у березня 2019 року, якби довелося обирати в бюлетені між екс-прем'єркою Юлією Тимошенко і чинним президентом Петром Порошенком, Віктор Ющенко фактично проігнорував.

"У лютому прийдіть. Прийдіть у лютому 2019 року", – сказав він і додав: "Я думаю, у такій непрогнозованій ситуації, яка в нас є сьогодні, може змінитися дуже багато".

"Насправді сьогодні формувати відповідь на березень 2019 року поки що дуже важко", – констатував Ющенко, який очолював державу у 2005-2010 роках.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...