Ющенко про Порошенка: Не він у мене кумом, а я в нього

Понеділок, 13 серпня 2018, 12:26

Третій президент Віктор Ющенко стверджує, що ніколи не ставив родові зв’язки у контекст своїх переконань.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді", говорячи про кумівство з чинним президентом Петром Порошенком.

"Зверніть увагу, не Петро Олексійович у мене кумом, а я в нього. Бо це ж теж є різниця. Це житєйське. Я ніколи будь-які зв'язки — чи родові, чи родичальні — не ставив у контекст моїх переконань національних, державних, переконань моєї совісті", – зазначив Ющенко.

На запитання, чи порадив би він Порошенку балотуватись вдруге, третій президент не відповів прямо, однак провів паралель із 1999 роком та президентство Кучми.

"Чи ви б радили Леоніду Даниловичу в 1998 році йти в президенти? Коли весь Хрещатик стояв у палатках, і на роботу президент їздив через демонстрацію всяких плакатів опозиції. Думаю, що ні. Але ситуація повернулася так, що в 1999 році його вибрали", – відповів Ющенко.

На запитання про політичні проблеми Порошенка, він сказав, що "треба зробити декілька обов'язкових речей", щоб виграти вибори.

Першою колишній очільник держави назвав "внятну відповідь на питання війни". За його словами, треба визначитись із планом врегулювання війни.

"Друге — питання економічного плану… Якщо ми будемо жити такими темпами, економічно, для того, щоб наздогнати 2013 рік, нам треба жити до 2032 року. Ми всі розуміємо, що така економічна політика нікого не влаштовує. Проти тебе всі будуть в опозиції", – наголошує Ющенко.

Він підкреслив, що люди не довіряють фінансово-банківській системі, і що більше 50% економіки держави в тіні.

"Україна нагально потребує економічного плану, який би за 7-8 місяців вивів мінімум на 5% приросту валового продукту. А взагалі, якщо оптимально ставити завдання, у нас повинен бути економічний приріст у районі 7%", – вважає Ющенко.

Також серед обов’язкових він назвав питання церкви. Третій президент запевнив, що Україна отримає Томос.

"Того розколу, який планувався, чи формування окремої опозиції типу слов'янської церковної позиції — у значній мірі загроза відсунута. У Константинопольського патріарха сьогодні руки розв'язані", – сказав Ющенко.

Він розповів, що три попередні президенти зустрічались із Порошенком щодо церковного питання.

За словами Ющенко, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко пропонувала призначити віце-прем’єром у її уряд 2005 року Віктора Медведчука.

Більше про політичні вподобання, питання про деолігархізацію, прогнози щодо Криму й Донбасу та багато іншого читайте в інтерв'ю Ющенка: "Тимошенко і Янукович — два чоботи з однієї пари".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування