У Кремлі відмахнулися від питання журналістів про Сенцова

Понеділок, 13 серпня 2018, 13:26

Речник президента Росії Дмитро Пєсков відмовився повідомити, коли Володимир Путін відповість на питання президента Франції Еммануеля Макрона про українського політв'язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

За інформацією агентства, журналісти запитали Пєскова, коли очікувати відповіді російського президента після його розмови з президентом Франції про подальшу долю Сенцова.

"Наразі мені нічого сказати крім того, що було сказано раніше. Нічого додати", - відповів прес-секретар.

Як повідомлялося, 10 серпня президент Франції Еммануель Макрон обговорив питання Олега Сенцова, який з травня голодує, з російським лідером Владіміром Путіним і попросив, щоб "Росія терміново знайшла гуманітарне вирішення ситуації".

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за Полярним колом, у Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив режисера до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують в РФ.

За даними адвоката Дмитра Дінзьо, у Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню в Лабитнангі він не погоджується, а перельоту може не пережити. Сенцов написав двоюрідній сестрі Наталії Каплан, що "кінець близько".

ЄС виступив зі зверненням, закликавши РФ надати Олегу Сенцову необхідне лікування та звільнити усіх незаконно затриманих громадян України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News