Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Головні новини дня – за 60 секунд

Вівторок, 14 серпня 2018, 21:22

В Італії обвалився міст, загинули понад 30 осіб, в камері екс-"торнадовців" в Лук'янівському СІЗО провели обшуки, Київ піднявся в рейтингу найкомфортніших міст – новини, які обговорювали 14 серпня.

Про обвал мосту в Італії. В італійській Генуї частина мосту Моранді довжиною близько 100 метрів обвалилася сьогодні близько полудня. За попередніми даними, впала секція, яка проходила над залізничними рейками та річкою Польчевера.

Італійська влада офіційно підтвердила загибель 22 людей. Пізніше стало відомо, що кількість загиблих в результаті обвалу автомобільного мосту в Генуї зросла до 35.

Про "Торнадо". Правоохоронці провели обшуки у камерах Лук’янівського СІЗО столиці, де 9 серпня засуджені екс-бійці спецроти "Торнадо" влаштували бунт, повідомила речник генпрокурора Лариса Сарган. Вона не уточнила, ні коли саме проводили обшуки, ні що вилучили, лише оприлюднила кілька фото. 

Як видно зі світлин, у камерах СІЗО знайшли прапор зі свастикою, дорогий алкоголь, саморобні бити, молотки, ножі, столярні інструменти, викрутки, мотузки, дерев’яні макети ножів тощо. 

Про Київ. Журнал The Economist опублікував щорічний рейтинг найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018. На першому місці в списку розташувалася столиця Австрії Відень. Київ за рік покращив свою позицію в списку на 13 пунктів, зайнявши 118 місце (за підсумками 2017 року – 131 місце та 47,8 балів - ЕП), набравши 56,6 балів зі 100 можливих.

При цьому Київ другий рік поспіль очолює топ-5 країн, які за останні 5 років погіршували своє становище. За п'ять років показник комфортності життя в столиці України впав на 12,6%.  

Про напад на Гандзюк. У поліції стверджують, що Микола Новіков "обґрунтовано підозрюється" у нападі на Катерину Гандзюк, а свідки, які можуть підтвердити його алібі, нехай офіційно звертаються до правоохоронців.

Про Сенцова. Російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова зустрілася з українським режисером Олегом Сенцовим у колонії і розповіла, що він назвав свій стан передкритичним.

Про курс. 14 серпня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 10:00 встановилися на рівні 27,36-27,42 гривні за долар.

Про Ахметова. Олігарх Рінат Ахметов вирішив зайнятися виробництвом мінеральних добрив, дефіцит яких відчувають на собі в останні роки українські аграрії, пише Liga.net.

Про охорону Холодницького. Очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заступника генерального прокурора Назара Холодницького охороняє 8 людей.

Про США та РФ. Підписаний Дональдом Трампом військовий бюджет передбачає заморожування коштів на програму "Відкрите небо", що передбачає спостережні польоти військових над територією США та Росії.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...