Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Напад на Гандзюк: у поліції відреагували на заяву про алібі Новікова

Вівторок, 14 серпня 2018, 15:00
Напад на Гандзюк: у поліції відреагували на заяву про алібі Новікова
Радіо Свобода

У поліції стверджують, що Микола Новіков "обґрунтовано підозрюється" у нападі на Катерину Гандзюк, а свідки, які можуть підтвердити його алібі, нехай офіційно звертаються до правоохоронців.

Про це повідомляє у Facebook перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

"Зібрані доказові матеріали дали можливість встановити та затримати 40-річного неодноразово судимого місцевого мешканця, якій обґрунтовано підозрюється саме в нападі на потерпілу", - пише він.

За словами Аброськіна, зараз проводиться "велика кількість необхідних експертиз, а також тривають численні слідчі дії, в тому числі щодо перевірки показів підозрюваного".

"Я б не радив будь-яким зацікавленим особам давати поради поліцейським, коли та кого, в якій послідовності допитувати, або давати оцінку діям слідчих, які розслідують справу. Давайте кожен буде займатися своєю роботою", - заявив поліцейський чиновник.

Він наголосив, що поліція зверталася до громадськості з проханням допомогти у встановленні особи, яка вчинила злочин, але "до нас не звернулась жодна особа".

"Ще раз звертаюся до наших громадян з проханням звертатися до поліції, якщо відома будь-яка інформація, яка може бути корисна слідству", - сказав Аброськін.

Він навів телефони, за якими можна звертатися:

- 050-418-42,34 (чергова частина департаменту карного розшуку);

- 044 299-00-39, 050-41-84-234 (департамент стратегічних розробок).

Двоє мешканців Львова стверджують, що 31 липня, коли Гандзюк облили сірчаною кислотою, вони відпочивали разом з підозрюваним у нападі Миколою Новіковим на морі в Херсонській області.

31 липня у Херсоні невідомий облив співробітницю міської ради й активістку Катерину Гандзюк рідиною, яка виявилася концентрованою сірчаною кислотою.

Поліція порушила справу про хуліганство, згодом змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень із метою залякування, а зрештою розглядає напад як замах на вбивство.

Повідомлялося, що Генпрокуратура передала слідство до центрального апарату Служби безпеки України. 

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в замаху на Катерину Гандзюк.

Сам Новіков та його рідна сестра у суді засвідчили, що їх не було в Херсоні в день нападу на Гандзюк: з 27 липня до 1 серпня включно вони відпочивали біля моря у с. Більшовик. 

Адвокат Новікова заявив, що алібі підзахисного можуть підтвердити 7-8 осіб, однак поліція не допитала жодного. 

Крім того, адвокат заявив, що Новіков не знайомий із Гандзюк, а також має відмінні риси з людиною з фоторобота.

6 серпня Херсонський міський суд ухвалив узяти Новікова під варту до 1 жовтня включно.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування