Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Муженко: Добровольці на лінії вогню були за межами правового поля

Четвер, 16 серпня 2018, 13:54

Начальник Генштабу Збройних сил Віктор Муженко закликав добровольців вступати до лав Збройних сил України.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС Україна, оприлюдненому 16 серпня.

За словами Муженко, в Україні тисячі осіб у складі недержавних груп, а також є тисячі тих, хто прийшов у військкомати і добровільно увійшов до складу ЗСУ.

"У 2014 році багато добровольців виконували разом з військовослужбовцями спільні бойові завдання. Але коли військовий підрозділ отримав наказ, то він стоїть і виконує ці завдання. Що стосується добровольців, то, наприклад, під час загрози вони можуть залишити позиції і не понести ніякої відповідальності за це", - пояснив керівник Генштабу.

Муженко додав, що перебування добровольців на лінії вогню було поза межами правового поля.

"Стояли і питання соціального захисту цих людей - хто у випадку загибелі виплачує відповідні компенсації так, як це робить держава з військовослужбовцями", - сказав він.

Також Муженко стверджує, що багато хто з добровольців питає, чому вони "не учасники бойових дій".

"Ми готові їх приймати до лав ЗСУ. Тоді вони мають певні зовнішні атрибути, а також соціальні гарантії від держави", - додав Муженко.

У липні 2018 року в "Правому Секторі" обурилися через висловлювання командувача ООС Сергія Наєва про неможливість перебування добровольців ДУК і УДА в зоні бойових дій на Донбасі.

Наєв в одному з інтерв’ю назвав добровольців на Донбасі "людьми, які раніше їздили для виконання незрозумілих завдань в зону бойових дій".

За словами Наєва, вони не мають законного права тримати зброю.

Після цього в липні відбулася зустріч у Краматорську між Наєвим і командувачем Української добровольчої армії Дмитром Ярошем.

Вони обговорили участь бійців УДА в лавах ЗСУ за умови укладення контракту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування