Муженко розповів, на що витратять 250 млн від США

Четвер, 16 серпня 2018, 15:32

Керівник Генштабу Збройних сил Віктор Муженко заявив, що 250 мільйонів доларів оборонної допомоги від США Україна отримає у 2019 році.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС Україна, оприлюдненому 16 серпня.

"Мова йде про нарощування спроможностей протиповітряної оборони, сучасні засоби радіоелектронної боротьби, сферу медичної допомоги, а також інші напрямки. Що саме буде враховано під час розподілу цієї суми - стане зрозуміло пізніше", - пояснив Муженко.

Щодо летальної зброї, то керівник Генштабу зазначив, що цей перелік ще потрібно узгодити.

За словами Муженка, до кінця поточного року ЗСУ планує покращити ефективність системи протитанкового вогню.

"Що стосується сучасних зразків озброєння, то ситуація суттєво покращилася завдяки новітнім засобам вітчизняного виробництва. З'являються на озброєнні комплекси "Корсар", "Стугна", - сказав керівник Генштабу.

Також він заявив, що підрозділ, який пройшов навчання із "Джевелінами", вже готовий їх застосовувати.

Муженко зазначив, що на розгляді до озброєння ЗСУ є нова самохідна артилерійська установка "Богдана", але поки експериментальний зразок, який ще не проходив випробування.

За його словами, ЗСУ очікує на результати експертизи щодо мінометів "Молот", а уже після її результатів можна буде говорити про їх відповідність чи невідповідність.

Очільник Генштабу пояснив, що в українській армії не вистачає 120-мм мінометів, не дивлячись на те, що їх використання заборонене Мінськими угодами.

Муженко зазначив, що попри домовленості, українські війська готуються до відбиття повномасштабної агресії і тому передбачається доукомплектування військових частин відповідно до їх потреб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування